Miroslavu Karoglanu važnija utakmica u Varaždinu od derbija Dinama i Rijeke

Petak, 23. veljače 2024. 10:33 Napisao/la  I. J.
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Pred Hajdukom je ovog vikenda novi ispit, drugo gostovanje zaredom. U 24. kolu HNL-a Bili u subotu (15 sati) gostuju u Varaždinu. Domaći su trenutno osma momčad lige.

- Nešto je bolja situacija. Moufi je počeo trenirati, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti, kao i Lovru Kalinića. Nikola Kalinić je out, a izrazio bih podršku Mihaelu Žaperu da se iz ovog iskušenja vrati još jači, rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim se dotakao Varaždina.

- Oni još od Varteksa vole posjed lopte. Nemaju pritisak, igraju opušteno. Vidjeli smo to u Maksimiru. Svakome su bili ozbiljan takmac. Imaju i naših bivših igrača, dosta motivacije. Moramo biti pravi da bi uzeli bodove. Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ.

Očekujete li da će Hajduk biti dominantniji u odnosu na prethodne utakmice?

- Ne bih se složio s tom tezom. Jako sam zadovoljan utakmicama protiv Slaven Belupa i Rudeša. Prilično sam realan u analizi utakmice, gledam dva puta. Bio sam savršeno iskren poslije Rijeke.

Što priželjkujete u ogledu Dinama i Rijeke?

- Ne znam. Ne zamaram se puno. Puno je važnija utakmica u Varaždinu nego Dinamo i Rijeka.

Kako komentirate uvrede Marku Livaji, to je prevršilo svaku mjeru?

- To je i moj odgovor.

Prvi put ćete u Varaždinu biti kao trener?

- Nisam ni znao. Bio sam puno puta u Varaždinu, kao igrač i u stožerima. Nije ništa novo, ali zanimljivo.

Hajduk je najbolji gost, samo dva poraza. U čemu je tajna?

- Vani imamo dosta dobru podršku. Neke teorije da iznosim, to je sve hipotetski. Ne znam koji je razlog tome, ali ne bi bilo loše da tako i ostane.

U kakvom je stanju Diallo?

- Dosta dobrom. On je takav po sebi da je veliki radnik.

Nije dugo igrao, je li to problem?

- Čini nam se spreman. Prema svim pokazateljima trenirao je ozbiljno. Svaka nam je utakmica najbitnija. Neće vjerojatno igrati svaku. Na njega ozbiljno računamo kao i na malog Šimuna koji je protiv Rudeša bio dobar.

Kako zamijeniti Žapera, imate li namjeru nešto rotirati?

- Sve je u igri. U svakom momentu moramo tražiti unutarnje rezerve, moramo se prilagođavati, a neki će morati potegnuti više. Za sada je Filip taj, mislim da može dosta toga izvući. Neki od 'osmica' će morati mijenjati navike i uloge. Moramo se puniti, vjerujem da tu u budućnosti i Sigur i Laszlo i drugi će imati ozbiljniju minutažu. Vjerujem da je to dobra prilika za mnoge.

Na kojoj poziciji vidite Kleinheislera?

- Iskreno, veliki je radnik. Taj dio me iznenadio. Radi strašno puno. Nekad za momčad moraš igrati i ono što ne voliš. Profesionalac je od glave do pete, zaključio je Karoglan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.