Darko Raić Sudar: Ne smije se dogoditi da Istra 1961 nestane s nogometne karte

Četvrtak, 12. listopada 2017. 09:06 Napisao/la  SC

Američki san o usponu pulskog nogometa  rasplinuo se istodobno kada je postalo jasno da američki kapital ni približno nije  dostatan za normalno funkcioniranje kluba

Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar


Nogometaši Rijeke u subotu igraju u Puli protiv Istre 1961, koja stenje pod teškim financijskim problemima.

Američki san o usponu pulskog nogometa  rasplinuo se istodobno kada je postalo jasno da američki kapital ni približno nije  dostatan za normalno funkcioniranje kluba, igrači mjesecima nisu dobili plaće, priče o prodaji kluba zanimljivije su od utakmica posljednjeplasirane momčadi:
 
-  Neki igrači su već bili u ovakvim situacijama, stvari su to koje se događaju u nogometu i nismo mi ni prvi ni zadnji klub koji se našao u novčanim problemima. Neizvjesnost vlada i situacija nije bajna, ali moramo se izdignuti iznad nje te nam svima treba biti cilj da Istra 1961 nastavi dalje funkcionirati neovisno o tome tko će joj biti na čelu i tko će za nju igrati. Trenutno stanje se može danas-sutra promijeniti, ali ne smije se dogoditi ono najgore, a to je da klub nestane s nogometne karte. Bila bi to tragedija za cijelu Istru i vjerujem da se to neće dopustiti, kaže  trener Istre 1961 Darko Raić Sudar za Glas Istre.
 
 Trener igrače pokušava usmjeriti na ono najvažnije, u subotu dolazi prvak iz Rijeke:
 
 - Pratit ćemo što će se dalje događati na katu i oko kluba, ali mislim da je bolje da ne razmišljamo previše o stvarima na koje ionako ne možemo utjecati, već se koliko god možemo trebamo koncentrirati na teren, treninge i utakmice. Čujemo ovakve i onakve priče na koje onda samo bespotrebno trošimo energiju i najbolje je da pustimo ljude koji su zaduženi za to neka rade svoj posao i naprave ono što misle da je najbolje, a jedino što mi želimo je da se cijela ova priča razriješi što je moguće prije, zaključuje Raić Sudar.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.