RIJEKA - DINAMO Elvis Scoria: Obje momčadi imaju velike amplitude, ne vidim velike pluseve ili nedostatke

Nedjelja, 17. travnja 2016. 13:58 Napisala  Valentina Prokić

 Rijeka nije slabija i može osvojiti naslov bez obzira na bodovnu prednost modrih. I Barcelona je bila u takvoj situaciji, pa se sve okrenulo, kaže bivši trener Rijeke i stalni stručni komentator na HTV-u

Nogometaši Rijeke i Dinama pobjedama su zaključili ovaj vikend, obje momčadi spremno očekuju derbi u utorak (20) na Rujevici. Modri imaju četiri boda prednosti, te bi pobjeda Rijeku dovela na samo bod zaostatka uoči posljednja četiri kola.

- Prognoza nije lagana. Obje momčadi imaju velike amplitude u igri ove sezone. Rijeka se vratila nakon poraza u Kupu sa dvije pobjede. Utakmica Dinama i Zagreba, nije pokazatelj njihove forme. Rijeka mora igrati na pobjedu i sigurno će utakmica biti tvrda i agresivna kao što je bila i njihova zadnja međusobna utakmica na Rujevici. Pokušat će Rijeka razbiti Dinamovu igru sa puno prekršaja, dok će modri igrati na veći posjed lopte, pokušati smiriti utakmicu i igrati na svoje kvalitetne pojedince u napadu. Dinamo neće igrati na nulu, jer ne zna tako igrati, počeo je analizu bijelih i modrih Elvis Scoria, poznati trener i stalni  nogometni komentator na državnoj televiziji.

Utakmica će biti vrlo zanimljiva, jer dolazi u ključnom dijelu prvenstva: 

- Dinamo je zbog četiri boda prednosti malo sigurniji. No, kada je igra i forma u pitanju ne vidim da netko ima velike pluseve ili nedostatke u odnosu na drugoga baš zbog tih amplituda u rezultatima i igri cijele sezone. Rijeka ne može pobjeći od svog načina igre, a ako uspije zabiti prvi gol, to će joj dati priliku da igra onako kako najviše voli, na kontre iz kojih bi raspoloženi i kvalitetni pojedinci poput Gavranovića i Bezjaka mogli odlučiti utakmicu, dodaje Scoria.

Iskustvo modrih u osvajanjima naslova prvaka neće igrati neku ulogu.

- Dinamo ima iza sebe brojne titule prvaka, ali isto tako Rijeka ima želju, glad za osvajanjem titule. Ne igraju u Rijeci bebe već iskusni, prekaljeni igrači koji imaju iza sebe teške i odlučujuće utakmice. Rijeka nije slabija i može osvojiti naslov bez obzira na bodovnu prednost modrih. I Barcelona je bila u takvoj situaciji, pa se sve okrenulo. Jednako tako može se okrenuti i kod nas. Teško je reći što će se desiti, ali taj rezultat bi mogao puno toga pokazati, mišljenja je Elvis Scoria.

Riječka publika na Rujevici bit će 12. igrač bijelih:

- Igrat će se pred punim stadionom. Rujevica je specifičan teren, posebna mješavina trave  čini je najbržim terenom u ligi. Utakmica će biti noćna, vrijeme bi trebalo biti lijepo. Susret će biti pravi spektakl, kaže Scoria.

Iskusnom komentatoru teško je prognozirati ishod:

- U prvoj utakmici ove sezone igrali su 0:0, utakmica je bila praktički bez šansi. Na Rujevici je Dinamo poveo, a Rijeka okrenula i pobijedila. U trećoj utakmici su modri razbili Rijeku. Sve tri utakmice bile su vrlo različite tako da je teško prognozirati. Rekao bih da su šanse 50-50, zaključio je analizu Elvis Scoria.

Nekadašnji trener Rijeke posve se posvetio komentatorskom poslu, a kada će se vratiti na  trenersku klupu nije znao reći.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.