DINAMO U TURSKOJ

Ivajlo Petev ostavio Fernandesa u Zagrebu

Subota, 21. siječnja 2017. 12:50 Napisao/la  SC

Junior Fernandes nije ništa pokazao otkada sam u Dinamu, kaže Petev

Nogometaši Dinama otputovali su na pripreme u Tursku. Momčadi se priključio i povratnik Sammir, ali na popisu putnika za drugi dio priprema nije bilo Juniora Fernandesa kojeg je Ivajlo Petev odlučio ostaviti u Zagrebu.

Čileanski napadač očito se ne uklapa u viziju trenera modrih bez obzira što je najplaćeniji igrač te mu je to očita poruka da traži novu destinaciju za nastavak svoje profesionalne karijere.

U Dinamo je Fernandes stigao u svibnju 2013. godine iz  Leverkusena gdje je prvo proveo jednu sezonu na posudbi. Zabio je 13 golova u 28 nastupa pa ga je potom Dinamo obvezao ugovorom od šest godina.

Za Dinamo je ukupno odigrao 66 utakmica te zabio 22 gola.

U travnju 2014. proživio je najteže trenutke karijere teškim lomom noge na utakmici HNL-a protiv Splita. Iznesen je s terena u 54. minuti nakon starta Splitova braniča Rugaševića, a kasnije je ustanovljeno puknuće fibule.

Povremeni je reprezentativac Čilea, odigrao je deset utakmica, no nije postigao gol.

U Zagrebu je Petev ostavio i Goncala te juniore Špikića, Lovrena, Solda i napadača Mihaljevića.  

- Goncalo još ne može raditi s loptom, pa ga nema smisla voditi u Tursku, on će u Zagrebu raditi s našom drugom ekipom. Junior Fernandes nije ništa pokazao otkada sam ja u Dinamu, a mene ne zanima njegova prošlost. Toga u nogometnu nema, tu postoji samo danas i sutra, tako da je moja odluka bila da ga ne vodim u Tursku. Imamo puno mladih igrača, sve ćemo vidjeti. Igrat će oni koji se dokažu kroz treninge i utakmice. Šitum na krilu? Ma sve je moguće, ali za mene su najbitniji treninzi i pripremne utakmice. Jedino mjerilo je teren. Kod mene nema prvih 11 igrača, već su svi jednako bitni, svatko će opet dobiti svoju prigodu, poručio je Petev.

U Turskoj će Dinamo igrati i pet pripremnih utakmica. Bugarski stručnjak zadovoljan je odrađenim pripremama u Rovinju, a vjeruje da će u Turskoj biti još bolje. Prvih nekoliko dana drugačiji prigram treninga očekuje Sammira.

- Sammir će prvih par dana raditi po individualnom programu, baš kao i reprezentativci koji su se vratili iz Kine. Oni nisu prošli prvi dio priprema i moraju ih odraditi, ostatak momčadi nastavlja po zacrtanom planu, dodao je Petev.

Popis od 26 igrača koji su otišli na drugi dio priprema: Livaković, Zagorac, Mikulić, Stojanović, Matel, Sigali, Benković, Lešković, Schildenfeld, Perić, Pivarić, Sosa, Antolić, Moro, Ćorić, Gojak, Fiolić, Knežević, Machado, Sammir, Pavičić, Olmo, Karimi, Henriquez, Hodžić, Šitum.

Soudani bi se Modrima trebao priključiti nakon završetka Afričkog Kupa nacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.