ROBERT JURKOVIĆ Napadački smo dobro odigrali! Ako popravimo obranu, ne bojim se!

Četvrtak, 11. listopada 2018. 11:48 Napisao  I. V.

Postignuli smo 95 poena, a izgubili smo! To je kao da u nogometu zabiješ u gostima pet golova i izgubiš utakmicu, kaže trener košarkaša Kvarnera 2010

Robert Jurković
Robert Jurković

 

Košarkaši Kvarnera 2010 doživjeli su poraz u 1. kolu Prve lige, Đakovo je na domaćem parketu pobijedilo riječku momčad rezultatoma 110:95.

- Najveći problem je bila obrana, primili smo više od sto koševa. Drugi problem je što su oni imali šut za tricu 17/35. Kada imaš šut za tri poena iznad 30 posto to je jako dobro, a oni su imali 50 posto! Ta su dva detalja presudila! Ne želim da ispadne kao opravdanje, ali nas je u Đakovu bilo deset. Dvojica su bili ozlijeđeni, bili su s nama da ne platimo kaznu! U rotaciji sam imao osam igrača, teško je tako igrati protiv dvanaest igrača. Napadački smo dobro odigrali, postignuli smo 95 poena, a izgubili smo! To je kao da u nogometu zabiješ u gostima pet golova i izgubiš utakmicu! Ključ je obrana! Ako popravimo obranu, ne bojim se, kaže trener Robert Jurković.

Ima li u rosteru potencijala za kvalitetniju obranu?

- Ima među ozlijeđenim igračima, s njima ćemo unaprijediti igru u obrani. U današnjem sportu je najvažniji pritisak na loptu! Ako to nemaš, protivniku je lakše. Najveći problem vučemo iz pripremnog razdoblja, dva, tri igrača kasnije su se priključili, a trebaju postati nositelji igre. Nisu prošli pripreme, moramo ih uigravati i spremati kroz utakmice u prvenstvu, što je najgore za momčad.

Slijedi prva domaća utakmica?

- Igramo protiv Kaštele, momčadi koja je ispala iz Premijer lige. Nisu se raspali, solidna su momčad. Na početku sezona rekao sam da je ova liga vrlo izjednačena i puno jača nego prošle sezone zbog momčadi koje su ispale iz Premijer lige i dvije momčadi koje su ušle iz treće lige. Dubrava i Dubrovnik su prema kvaliteti na visokoj razini, puno višoj od treće lige. Igramo izjednačenu ligu, koja će čini mi se postati domaćinska. Teško će se bodovi osvajati na gostovanjima.

I dalje mislite da se Kvarner 2010 može boriti za ulazak u Premijer ligu?

- I dalje mislim da možemo u kontekstu promjene sustava natjecanja. Ove sezone prve četiri momčadi igraju play-off za ulazak u Premijer ligu. Ako si šesti na polusezoni, još uvijek si kandidat za ulazak u play-off. Mislim da možemo biti u tom krugu iako bismo se morali pojačati s jednim visokim igračem koji nam nedosataje u rotaciji.