ZLATKO SARAČEVIĆ PROMIŠLJA

Ne bih mijenjao momčad koja igra dobro i pobjeđuje!

Subota, 11. kolovoza 2012. 14:14 Napisao  Milan Kosanović

Utakmica s Francuzima je bila finale prije finale, kaže Saračević

Zlatko Saračević, olimpijski pobjednik iz Atlante,  iznio je svoje viđenje poraza naših rukometaša u polufinalu Olimpijskih igara. Priliku da obrane zlato iz Pekinga dobili su Francuzi izbornika Claudea Oneste, Hrvatska je zakazala onda kada je bilo najpotrebnije. Igra nije bila na nivou kao u prethodnih šest susreta, a izbornik Goluža previše je, odnosno premalo rotirao, ovisi kako se uzme.

-          Francuzi su bili bolji. Igrači uvijek igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli, a Francuska je nama ostavila jako malo prostora. Igrači su prebrzo šutirali te razbranili Omeyera,  koji je dodatno zakomplicirao cijelu priču. Mislim da je naša pogreška bila što ih nismo uspjeli rastrčati, na punu zonu Francuzi su puno agresivniji i čvršći od nas, smatra Saračević koji se ne slaže s promjenama koje je izbornik Slavko Goluža uveo uoči polufinalne utakmice (Bičanić umjesto Ninčevića).

-          Ne bih želio ulaziti u priče oko toga što je trebalo, odnosno što nije trebalo napraviti, no ja sigurno ne bih mijenjao momčad koja igra dobro i pobjeđuje, rekao je Saračević koji ne sumnja da će hrvatski rukometaši pronaći motiva u utakmici za treće mjesto.

-          I bronca je medalja, većina igrača nema medalju s Olimpijskih igara tako da uopće ne sumnjam da će pružiti maksimum u toj utakmici. Utakmica s Francuzima je bila finale prije finale, ne vjerujem da Švedska protiv Francuske i Mađarska protiv Hrvatske imaju bilo kakve šanse, objasnio je Saračević.

-          Kada Hrvatska ide na bilo koje prvenstvo cilj je osvojiti medalju, znam da su svima porasli apetiti, no pogledate li prošlo prvenstvo u Srbiji vidite da je jedino Hrvatska zadržala kontinuitet. Gdje su Danci, Srbi i Španjolci, zaključio je Zlatko Saračević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.