Zoran Roje: Bila je ovo naša noć! Naslov smo zasluženo osvojili, veseli me kao i onaj prvi!

Subota, 23. svibnja 2015. 21:20 Napisala  Valentina Prokić

Začepili smo usta svima i stali na kraj svim onim pričama u medijima, o sucima, televizijskim prijenosima, svemu..  Sad se pokazalo, završilo je 11:8, a možda je trebalo završiti i većom razlikom, uzbuđeno je rekao Anđelo Šetka.

Bila je to večer za pamćenje. Naslov, treći ovogodišnji, vrijedan svake kapljice prolivenog znoja, izboren nakon dugih, predugih pet dvoboja s dubrovačkim Jugom. Tri domaće pobjede, prve dvije ostvarene nakon velike iscrpljujuće borbe, treća završna, "točka na i", više nego uvjerljiva.

Dva kriva gruška koraka iz pobjeda u poraze, sad su manje važna. Ovako je konačni trijumf draži. Posebno u svjetlu apsolutne dominacije u bazenu od prve do posljednje sekunde. Jug nije imao baš nikakve šanse u velikoj riječkoj noći, u noći Primorja.

- Mislim da nema tko šta reći na ovu pobjedu. Začepili smo usta svima i stali na kraj svim onim pričama u medijima, o sucima, prijenosu, svemu.. Sad se pokazalo, završilo je 11:8, a možda je trebalo završiti i većom razlikom, uzbuđeno je rekao Anđelo Šetka.

Nešto više od tisuću i dvjesto ljubitelja vaterpola našlo je svoje mjesto na tribinama bazena Kantrida. Svaki slobodan prostor na stepenicama, iznad tribina, bio je popunjen. Mnogi su utakmicu odgledali na nogama. neki su ostali ispred bazena jer više nije bilo mjesta. Svi su došli u želji da pomognu Primorju na putu do obrane naslova prvaka Hrvatske.

Možda i ne bi tenzije bile tako visoke da "čudni ljudi" iz Juga nisu potencirali zavjeru sa sucima koji pomažu Primorju. Zavjeru u kojoj nije bilo tv-prijenosa sve do pete, odlučujuće utakmice. Ni Primorjaši nisu bili zadovoljni suđenjem u Dubrovniku, ali nisu se bavili teorijama zavjere. Zanimalo ih je samo jedno, pobjeda u sportskom nadmetanju. I to su nadmoćno ostvarili!

- Nismo naslov zaslužili samo večeras već kroz cijelu sezonu. Bili smo stalno na prvom mjestu, u Regionalnoj ligi nismo doživjeli poraz. Sa Jugom je bilo izuzetno teško finale. Bilo je puno, po meni, nametnutih tema. No, vaterpolo utakmice su bile doista fenomenalne i neizvjesne. Večeras smo dominirali od prve do zadnje minute. Bila je ovo naša noć. Sve nam je išlo od ruke, bili smo sigurni, vjerovali u sebe. Ovo je velika pobjeda, pobjeda rada kroz cijelu sezonu. Naslov smo zasluženo osvojili. Veseli me skoro kao i onaj prvi, rekao je sportski direktor Primorja EB Zoran Roje.  

"Treba ih razumjeti, njima je sve ovo novo, pa se ne snalaze" poručili su iz Dubrovnika uoči posljednje utakmice doigravanja. Vidjelo se to u subotu navečer kako se Primorjaši snalaze u bazenu i na tribinama! 

- Sportski je pobjeda bila vrlo uvjerljiva, vrlo čista, na diku i ponos ovog kraja, ali i naših gostiju. Drago mi je da smo zajedno podijelili medalje i da je izbrisan onaj mali, neugodni dio iz Dubrovnika, kazao je župan Zlatko Komadina.

I dubrovački gradonačelnik imao je osmijeh na licu bez obzira na poraz Juga. Uživao je gradonačelnik Vlahušić u spektaklu na Kantridi.

- Sve čestitke Primorju, bili su bolji. Dogodine će biti godina Juga, ovo je godina Primorja. No, još nije gotovo, imamo novu priliku za koji dan na Final Sixu u Barceloni. Atmosfera je bila odlična, navijači sjajni, doista super večer, poručio je gradonačelnik Vlahušić.

U Primorju se sjajno snalaze s novim naslovom prvaka. Osmi je to trofej u posljednje tri godine izboren u prekrasnoj atmosferi bazena Kantrida koji je i nakon dvije godine i 19 dana ostao neosvojiva tvrđava riječkih vaterpolista.  

Novi naslov obilježilo je mnoštvo prelijepih poteza, pogodaka najučinkovitijih igrača ove sezone Sukna i Muslima, te mađioničara na dva metra Cosmina Radua, mnoštva obrana „hobotnice“ na vratima  Frana Vićana i Lazovića, ali i Burića, Krapića, Buljubašića i Antonija Petrovića, koji su ne jednom u pravom trenutku blokirali pokušaje gospara, rasplivanih i raspucanih Šetke, Eleza i Xavija Garcije. I onih mlađih - Peroša, Mudražije, Radetića i Vrlića.

Svi u bazenu, i treneri Asić i Pezelj, razdragani predsjednik Sloboda i sportski direktor Roje u zagrljaju. Definitivno, noć za pamćenje. Primorje Express stiglo je do trećeg cilja ove sezone. Dodatnu težinu ova tri naslova imaju kada se zna da su ih na početku sezone svi otpisivali, Jug stavljali na mjesto glavnog favorita, jer je Primorje ostalo bez nekih igrača. No, oni koji su ostali, pokazali su karakter u svu raskoš svog umijeća.

Primorje Express još nije došlo do zadnje stanice ove sezon. Slavlje će kratko trajati, jer već u petak riječki vaterpolisti u Barceloni igraju polufinale završnog turnira Lige prvaka. Možda baš protiv Juga, jedanaesti put ove sezone...Prilika je to za četvrtu titulu i dokaz apsolutne dominacije, a nakon posljednje utakmice finala prvenstva Hrvatske izvjesno je da Primorje to može.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.