Svjetska liga: Pomlađena vaterpolska reprezentacija u utorak igra protiv Rusije u Moskvi

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. 15:05 Napisao/la  SC

U Rusiji nastupamo s dosta mladih igrača, gotovo većina standardnih reprezentativaca nije pozvana na ovu utakmicu, kaže Tucak


Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak u Moskvi igra uzvratni susret FINA Svjetske lige, izbornik Ivica Tucak na ovu utakmicu putuje s pomlađenom reprezentacijom.

- U Rusiji nastupamo s dosta mladih igrača, gotovo većina standardnih reprezentativaca nije pozvana na ovu utakmicu. No, očekujem da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, a rezultat je manje bitan. Ranije smo donijeli odluku da nam plasman na završni turnir Svjetske lige u lipnju u Kini nije imperativ s obzirom na iznimno zgusnut raspored prije Olimpijskih igara. Taj nam se turnir ne uklapa u naš program. Očekujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i prikazati dobru igru. Od ovih mladih momaka, od kojih ćemo neke uključiti u pripreme za Rio, očekujemo da pokažu svoje stanje i da vidimo koliko ozbiljno možemo računat na njih, kaže zbornik Ivica Tucak.

U Moskvu su otputovali: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Antonio Petković, Antonio Buha, Boris Pavlović, Anđelo Šetka, Ivan Krapić, Ante Vukičević, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Marino Čagalj, Loren Fatović, Ivan Domagoj Zović.

Stručni stožer čine izbornik Ivica Tucak, pomoćnik izbornika Ivan Asić te fizioterapeut, kineziolog Damir Luketić.

Nakon utakmice protiv Rusije, Hrvatsku očekuje i uzvratni susret s reprezentacijom Italije u Siracusi.

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija.

U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska.

Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.