Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti lako se obračunali s Rusijom pred punim tribinama u Zadru

Utorak, 17. studenog 2015. 22:52 Napisao/la  SC

Skupina C, 2. kolo: Hrvatska - Rusija 17:9 (4:3, 5:2, 3:1, 6:4)

Svjetska liga vaterpolista - skupina C, 2. kolo

HRVATSKA - RUSIJA 17:9 (4:3, 5:2, 3:1, 6:4)

Bazen na Višnjiku. Gledatelja 1.200

Suci: Balasz Szekely (Mađarska) i Nikolaos Boudramis (Grčka). Delegat: Jacques Racine (Francuska)

HRVATSKA: Pavić (13 obrana), Burić 1, Petković 1, Lončar 2, Joković 1, Bukić, Muslim 3, Bušlje 3, Sukno 2, Pavlović, Šetka 3, Obradović 1, Bijač.

RUSIJA: Antonov, Lazarev 2, Merkulov, Bičkov 2, Bugajčur 2, Ašajev, Balakriev, Nagaev 1, Latipov 2, Kholod, Krasnov, Šepelev, Ivanov (7 obrana).

Igrač više: Hrvatska 12 (6) Rusija 7 (3)

Peterci: Hrvatska 2 (2) Rusija 0 (0)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije imala osobitih problema s Rusijom, kvaliteta izabranika Ivice Tucka isplivala je na površinu napose u drugoj četvrtini, kad su s nekoliko iznimno atraktivnih golova uništili goste. Istodobno, vratar Pavić je iskazao svoje nedvojbene vratarske sposobnosti, pohvatao je podosta lopti koje su gosti upućivali prema njegovoj mreži. Osobito precizni među hrvatskim kapicama bili su Muslim i Sukno, ali su i drugi ponudili svoj obol.

Dugo su gosti u trećoj dionici bilježili nulu u rubrici postignutih golova, onda su teškom mukom ugurali loptu pokraj Pavića, učinio je to Bičkov. Dojmljiv je pak bio pogodak Lončara koji je dugo 'vagao' svojeg čuvara, ali i ruskoga vratara i u konačnici ih 'potopio' za veliki pljesak publike. Potom je Bičkov odmjerenim udarcem ponovno bio uspješan ispred Pavićevih vrata. Mora se odati priznanje i ruskom čuvaru mreže koji se kako je vrijeme odmicalo nametnuo s nekoliko obrana, dok je Bugajčur imao svoje dobre trenutke preciznosti. Ali ih je s dva gola na pristojnoj rezultatskoj razlici držao Bušlje, međutim, lob udarac Šetke izazvao je veliko zadovoljstvo u gledalištu. Isti je igrač produžio svoju seriju te kamere i svjetla reflektora usmjerio prema sebi. Zaključno, naši su potvrdili svjetsku razinu, dok Rusi moraju još plivati kako bi povratili status vaterpolske velesile.

Inače, na zadarskom Višnjiku se doista pjenilo, tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, jednako kao i VIP-loža u kojoj se moglo vidjeti i dr. Borisa Labara, dugogodišnjeg sportskog djelatnika, dobitnika Nagrade Grada Zadra za životno djelo. Vidjelo se i košarkaše Zadra koji su uzvratili posjet svojim sportskim kolegama, koji su večer prije pratili njihov ogled s beogradskim Partizanom. Svi zajedno su minutom šutnje odali počast stradalima u Vukovaru i Škabrnji, te onima koji su prije nekoliko dana izgubili živote u terorističkom napadu u Parizu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.