SPEKTAKL U BEOGRADU Hrvatska prvog dana igra pred čak 12.000 srpskih navijača

Subota, 09. siječnja 2016. 14:03 Napisao/la  SC

Ovo je prvi puta da se vaterpolo igra u Kombank Areni

U nedjelju od 20.30 sati hrvatska vaterpolska reprezentacija započet će svoj put na novom velikom natjecanju. U beogradskoj Kombank Areni koja je već dva dana prije utakmice protiv domaćina Srbije bila rasprodana do posljednjeg mjesta barakude će tražiti pobjedu nad trenutno najmoćnijim sastavom svijeta. Srbija je u posljednje dvije i pol godine uzela sve trofeje, posljednji koji su se osladili nekim uspjehom na velikom natjecanju su Mađari na Svjetskom prvenstvu u Barceloni 2013. godine.

Jasno je kako Hrvatsku prvoga dana očekuje paklena atmosfera u kojoj će biti još teže parirati ekipi koja je odnijela dvije pobjede u jednakom broju prošlogodišnjih susreta. Srbija je svoja posljednja dva trofeja; Svjetsku ligu u Bergamu odnosno Svjetsko prvenstvo u Kazanu uzela upravo pobjedama nad Hrvatskom. Sastav Ivice Tucka na ovom Europskom prvenstvu u sebi ne sadrži neke vrlo bitne kotačiće (Muslim, Obradović) pa bi s kompletniom i izrazito motiviranom Srbijom moglo biti vrlo teško.

Radovi u samoj Kombank Areni trajali su petnaestak dana, a bazenska je kada bila ispunjena vodom ranije ovog tjedna. Prvoga dana odigrat će se sedam utakmica, a prvenstvo će otvoriti muški ogled Španjolske i Slovačke u 9.30 sati.

Ovo je prvi puta da se vaterpolo igra u Kombank Areni koja će za tu prigodu imati kapacitet od 12 tisuća sjedećih mjesta.

- Prvi dojmovi su i više nego dobri. Organizacija je na vrhunskom nivou, što nismo ni sumnjali kad je organizacija Europskog prvenstva u pitanju. Smještaj je dobar. Jutros smo odradili prvi i jedini trening koji smo odradili ovdje u areni pred sutrašnju utakmicu. Ovo zaista izgleda fascinantno i lijepo. Koncentracija je već pomalo usmjerena na sutra. Vremena puno nema, što smo napravili smo napravili. Stanje u ekipi je dobro, svi od početka do kraja jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Za sad ide sve super. Prvi trening smo odradili na bazenu blizu arene, a jutros i u Kombank areni. Prvi dojmovi su sve super. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu da počne. Uvjeren sam da će biti puno gledalište te jedan vrhunski spektakl u kojem će svi uživati, kaže kapetan Josip Pavić.

- Očekuje nas početak Europskog prvenstva s velikim rivalom Hrvatskom. S ekipom koja je prošle godine, uz ekipu Srbije, pokazala najbolji vaterpolo na svijetu. To je dokazala sudjelovanjem u dva finala, Svjetskoj ligi i Svjetskom prvenstvu u Kazanu. Sutrašnja utakmica bi trebala biti pravi vaterpolo spektakl, kao što je to uvijek kada igraju Hrvatska i Srbija. Nezgodan je trenutak s obzirom da je prva utakmica na turniru, kako za našu ekipu tako i za ekipu Hrvatske. Taj uvodni dan ne vjerujem da bi trebali nešto blistati i briljirati, ali u svakom slučaju ta utakmica ništa ne odlučuje. Turnir je jako dugačak, dan D je četvrtfinalni dan na ovakvim natjecanjima. Očekujem spektakl i pravu mušku brobu. Mi ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo i eventualno startati pobjedom. No, i pobjeda i poraz neće značiti ništa s obzirom da je turnir jako dugačak, kaže kapetan Srbije Živko Gocić.

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra protiv Francuske u utorak, 12. siječnja u 16.45 sati, dok posljednju igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja u 9.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.