Ivica Tucak: Znam da to više nije momčad onakve kvalitete kao prijašnja momčad Srbije

Srijeda, 29. lipnja 2022. 10:52 Napisao/la  SC

Sve se vrti oko glavnog igrača, oko Dušana Mandića. To je jedini igrač na svijetu kojega je nemoguće čuvati jedan na jedan, kaže izbornik 

Ivica Tucak
Ivica Tucak

Hrvatska i Srbija danas (16) u Budimpešti igraju vaterpolski klasik, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva međusobno igraju dvije ponajbolje svjetske momčadi.

- Mislim da nema nikakvih nepoznanica. Radili smo već s njima, početkom ove godine smo odigrali jednu službenu, prijateljsku utakmicu s njima, odigrali neodlučeno. Imali smo nekoliko zajedničkih treninga. Znam koje su im glavne poluge. Znam da to više nije momčad onakve kvalitete individualaca kakvu je imala prijašnja momčad Srbije, ali i dalje su strašno jaki. Sve se vrti oko glavnog igrača, oko Dušana Mandića. To je jedini igrač na svijetu kojega je nemoguće čuvati jedan na jedan. Uz jasno Nikolu Jakšića koji je sjajan u obrani i napadu, u koji ulazi kao drugi centar. Mandića će najvjerojatnije morati čuvati dvojica igrača, jedan od dvojice će sigurno biti Luka Bukić. Opet, nikako ne smijemo zanemariti lijevu stranu gdje su Strahinja Rašović, sjajan plivač, kao i Radomir Drašovićem bek koji je na lijevom vanjskom s igračem više i koji ima za vratare nezgodnu zadršku pri šutu, kazao je izbornik Ivica Tucak i naglasio sljedeće:

- Pokazali smo igračima još neke detalje, sitnice koje sam izvadio vezane uz igru Srbije. Nekih 10-15 minuta u detaljima kako bi učvrstili tu spoznaju o suparniku. Naša igra dobiva neku svoju patinu i sa svakom novom utakmicom trebamo biti bolji. Međutim, četvrtfinalna utakmica je uvijek teška, najteža. Daj Bože da slijedi kasnije i još teža, polufinalna, nada se Tucak.

Srbija je jedna od dvije (Mađarska je druga) reprezentacija s kojima Hrvatska ima negativan skor u međusobnim utakmicama.

Budući da Srbija baštini rezultate bivših država (SR Jugoslavija, SiCG), u 55 međusobnih utakmica Hrvatska je doživjela 31 poraz i ostvarila 17 pobjeda.

Od 2006. igra samo Srbija, otada je Hrvatska u 37 utakmica doživjela 18 poraza i ostvarila 12 pobjeda.

Sve utakmice na svjetskim prvenstvima
SP 1998. Perth – 6:6 (skupina)
SP 2005. Montreal – 4:5 (polufinale)
SP 2007. Melbourne – 10:7 (polufinale)
SP 2009. Rim – 11:12 (polufinale)
SP 2015. Kazanj – 4:11 (finale)
SP 2017. Budimpešta – 12:11 (polufinale)
Ukupno: 6/2:1:3/47:52

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.