Ivica Tucak: Ako itko misli da je problem u meni, nemam više nikakav razlog forsirati!

Ponedjeljak, 24. srpnja 2023. 08:50 Napisao/la  SC

Ja sam jednako gladan uspjeha kao prvog dana. Jednako! Kad to više ne budem, ako to bude sutra, sam ću se maknuti, kaže izbornik

Ivica Tucak: Ako itko misli da je problem u meni, nemam više nikakav razlog forsirati!

Ivica Tucak teško je doživio poraz od Crne Gore u osmini finala SP-a

- Da, ali svejedno sam deprimiran, tužan. Sjest ću sa svojim stožerom, ljudima i sad prvi put ovo govorim. Ako stvarno itko misli da je problem u meni, nemam više nikakav razlog forsirati. Međutim, imam želju i volju završiti ciklus do Pariza i cilj osvojiti medalju, ako Bog da zlatnu. Tu želju i volju imam, a ne uspijem li tu želju na igrače, sve nas, onda ću se ja maknuti. Jer mene ne zanima ono što je bilo jučer i takav ću biti dok god budem trener, na klupi. Nismo bili zreli za napraviti ovdje nešto više. Puno se toga poklopilo za napraviti nešto više, kazao je Ivica Tucak za Sportske novosti.

Ovako je analizirao utakmice u kojima je Hrvatska poražena:

- Idemo pogledati samo matematički. U napadu je bilo određene rezerviranosti u nekim trenucima, ali ako promatramo Mađarsku i Crnu Goru jer to su jedine dvije utakmice "ozbiljne", za analizu, s jakim suparnicima. Mi teško da možemo dati više golova takvim, velikim momčadima. Mađarskoj 10, Crnoj Gori 12. Ali, kad su se i osvajale medalje nije se davalo više od 8-9 golova, 10 plafon. Prema tomu, koliko god igrač više nije bio dobar, broj golova koji je dovoljan za pobijediti u vaterpolu je postignut. E, ono što nije bilo dobro je obrana. Obrana nije bila na razini iz priprema. Koji su to razlozi, teško mi je zaključiti već sad. Spomenuo sam naša tri "poklona" Crnoj Gori, njihova tri gola. Da je bilo i sportske nesreće, da nam se baš ništa nije poklopilo na ovom turniru, to također stoji. Ja to moram reći, kako god to netko shvatio. Protiv Crne Gore smo primili tri gola na isteku napada. No, ako je tako bilo i protiv Mađarske 3-4 puta naravno da to više nije slučajno. Je li se to tako poklopilo ili pad koncentracije kojeg definitivno ima u takvim trenucima ili prevelika želja, a još nismo "maturirali" napraviti pravi potez u obrambenoj završnici... Još smo mi negdje "zeleni", još smo mi malo "tanki" jer je nevjerojatno da smo mi u te dvije utakmice primili jedno 7 golova s istekom napada. To je ono što vas "ubije" u vaterpolu. Obraniš se i onda. Mi u jednoj situaciji, obranimo se i napravimo kontra-faul, ali ispred našeg golmana! Poslije toga primimo gol. To su golovi koji "ubijaju" momčad, moral. Stvar obrambene dekoncentracije. Iza ovog se definitivno moramo trgnuti. Ja sam dugo na ovoj klupi, ali ja sam jednako gladan uspjeha kao prvog dana. Jednako! Kad to više ne budem, ako to bude sutra, sam ću se maknuti! Ako to samo osjetim. Sada imam osjećaj kako postoji dio igrača, to nije bilo vidljivo dok ne dođu ovakve krizne situacije, da su neki igrači još ostali u Splitu, rekao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.