Ivica Tucak prokomentirao doček svjetskih prvaka u Zagrebu

Nedjelja, 18. veljače 2024. 17:43 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Svjetski prvaci u vaterpolu vratili su se iz Dohe u Zagreb gdje su ih uglavnom dočekale obitelji i prijatelji:

- To nisu pitanja za mene, meni je drago da ste vi tu koji to volite. Mogao bi puno toga reći, ali neću. To je refleksija svega, što pričati o tome... Imate ljudi koji su bili oslobođeni tjelesnog odgoja, a obnašaju funkcije, kaže izbornik Ivica Tucak.

Prigodne govore održali su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i državni tajnik Tomislav Družak, obojica aktivno privrženi vaterpolu, kratko je trajao službeni doček:

- Umoran sam, nisam se naspavao. Malo smo se proveselili, čekao nas je dug let. A kakav će biti osjećaj? Presretan sam, pun ponosa, sreće i radosti. Ponovno smo prvaci svijeta. Kad smo ostali bez one reprezentacije koja je oformljena još od Ratka, s onakvim asovima, kad su otišli nakon Tokija, naravno da je bilo pitanje u javnosti pa i samom meni imam li snage da to izvučem. Gledajte, kad se bavite ovim poslom morate biti 100 posto unutra. To je ono što je sigurno. Ako doživite na ovoj svetoj funkciji da vas loše odrađen trening ili poraz ne diraju onako kako treba dirati, morate se maknuti. Mene je turnir u Podgorici 2022. doveo u to razmišljanje. Potpuno nova reprezentacija s dečkima koji su prvi put stavili tu kapicu na glavu. Znam da me čeka Euro u Splitu, gdje se od njih očekuju vrhunsku rezultat, a oni prvi put stavljaju kapicu na glavi, pritisak javnosti... Ali nikad se nisam bojao izazova, rekao je Tucak, koji se još jednom osvrnuo na finale protiv Talijana:

- Ne sjećam se da sam vodio utakmicu u kojoj vodiš, pa gubiš, pa vodiš, pa gubiš, pa vodiš... Mislim stvarno nevjerojatno fizička utakmica u kojoj su nam skakali preko glave, odigrali tako rečeno na rubu vaterpola. Ali evo, izdržali smo, pokazali silnu želju, volju i karakter i na kraju nam se to vratilo, kazao je Tucak.

Da je Hrvatska osvojila europsko zlato i osigurali vizu za Pariz, u Dohu bi putovala pomlađena reprezentacija.

- To je bio moj plan! Danas mi je drago da je to tako bilo, danas smo vaterpolska, sportska velesila i rijetko se koja reprezentacija može pohvaliti da je učinila ovo što smo mi, govori Tucak.

Sada se prirodno nameće borba za olimpijsko zlato:

- Idemo sa željom da osvojimo odličje, to je moja životna želja. Daj Bože da napravim to s reprezentacijom svoje zemlje. Ne idemo kao favoriti, ali idemo kao reprezentacija koja ima šanse da to napravi, rekao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.