Ivica Tucak: Naravno da pobjeda protiv Australije nije zaliječila rane

Četvrtak, 27. srpnja 2023. 11:38 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija zauzela je 9. mjesto na SP-u nakon što je odradila formalnost u zadnjoj utakmici pobjedom (17:10) protiv Australije.

– Naravno da ova pobjeda nije baš zaliječila rane od ranije. I neće još dugo. Ono što je bila naša dužnost, kao sportaša, kao ljudi koji su pali, je bila dignuti se. Morali smo iz poštovanja prema samima sebi odraditi ovo do kraja. Jasno je mislim svakom na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše. Sve e bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi. Otišlo je na suprotnu stranu, ne na našu. Analizirat ćemo pomno zašto. Spremni smo napraviti detaljnu analizu, ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti i hoću, kao i uvijek. Ono što smo trebali napraviti do kraja, biti pravi sportaši, to smo napravili s ove dvije zadnje pobjede. Život je sazdan od pobjeda i poraza, uspona i padova. Kad padneš, treba biti dovoljno jak i za dignuti se. To samo jaki mogu. Završila je napokon ova muka po nas koja je nama bila jako teška zadnjih 4-5 dana, kazao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.