Ivica Tucak: Kakav može biti plan nego da idemo po zlato!

Četvrtak, 15. veljače 2024. 18:57 Napisao/la  SC
Ivica Tucak: Kakav može biti plan nego da idemo po zlato!

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su plasman u finale SP-a nakon boljega izvođenja peteraca od Francuske:

- Ono što se na kraju zbraja i što je jedino bitno je plasman u finale. Mislim da bi bilo stvarno nezasluženo sa sportskog stajališta da smo izgubili ovu utakmicu. Vodili smo od početka do kraja, Francuska isto tako niti jednog trenutka nije vodila, ali smo na kraju pali, a to mi je potpuno očekivano. Znate, u jednom trenutku, sredinom treće četvrtine gledalo me jedno 5, 6 igrača i tražilo zamjenu. Mrtvi su umorni, potrošeni i nemam im što zamjeriti. Ni njima, ni ikome. Izvukli smo zadnji atom snage da odigramo ovo, uđemo u još jedno veliko finale, još jedno finale u nizu. To je fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo i na ovo svi moramo biti ponosni. Da, bilo je strašno teško, to smo i očekivali, rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Napravili jednu nesmotrenu pogrešku, dali smo im loptu. Oni su brzo dali dva gola, zapravo smo ih vratili u igru, primili smo zadnji gol 16 sekundi do kraja. Ipak, generalno... stvarno mislim i to ponavljam, mislim da smo zaslužili prolazak u finale. Čestitam još jednom momcima, moje treće finale svjetskog prvenstva. Sretan sam i ponosan, malo prazan i umoran. Bitno je samo da srce izdrži večeras. Peterci su ponekad rulet, peterci ili penali u svakom sportu sastavni su dio igre. U vaterpolu sve više budući da nema više remija. Pitao sam Matu: Jesi li spreman?. Veli: Jesam!. Onda idi! Tako je bilo i s Popadićem u Rotterdamu. Ljudi, pa ušli smo u finale Svjetskog prvenstva. Falili smo 5, 6 zicera, jednu kontru 1 na 0. Da, mi smo ih vraćali, to je sigurno, ali nikada mi se nije događalo da me 5, 6 igrača pogledima iz vode traži zamjenu jer ne mogu. Od Marka Žuvele preko Ante Vukičevića, Lole (Fatović), Koste (Harkov). Potrošeni su. Ovo je sulud način, ali... ušli smo u finale, ljudi. Veselimo se, a plan? Kakav može biti plan nego da idemo po zlato. Tako jasno, poručio je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.