Hrvatski vaterpolisti poraženi pred čak 6000 gledatelja

Subota, 24. lipnja 2023. 00:06 Napisao/la  SC
Ivan Krapić
Ivan Krapić

HVS je objavio izvještaj prijateljske utakmice u kojoj je Italija pobijedila (8:7) Hrvatsku:

Sjajan ugođaj su stvorili domaćini u Rimu, u drugoj prijateljskoj utakmici Barakuda za boravka odnosno jednotjednih priprema u Italiji.

Naime, na tribinama bazena Foro Italico u Vječnom gradu, u sportskom kompleksu koji je najvećim dijelom izgrađen odnosno obnovljen za Olimpijske igre 1960., okupilo se čak 6.000 gledatelja prema podacima Talijanskog saveza vodenih sportova.

U takvom je ozračju reprezentacija Italije svladala našu nacionalnu momčad, minimalno, 8:7. Izboreno u posljednjim trenucima susreta, točnije 16 sekundi prije kraja. Strijelac je bio ljevak Gonzalo Echenique.

Reprezentacija Italije je odlično otvorila utakmica, naši igrači se još nisu najbolje snašli, a nakon prvih 8 minuta bilo je 3:0 za domaćina. Strijelci Fondelli s lijeve strane, već u prvom napadu, te potom Alesiani i Cannella u situacijama kada je domaćin imao ‘višak’ igrača u bazenu. Prvi su pogodak naši igrači postigli tek u drugoj četvrtini (Bukić za 3:1), ali brzo su Talijani vratili na +3 u svoju korist (Echenique, 4:1). U biti, upravo će onu početnu prednost iz prve četvrtine Talijani znalački čuvati i održavati. Nakon prve polovice i sjajnog gola izvana Di Fulvia (5:2), ali i onda još sredinom treće četvrtine i pogotka Cannelle (6:3).

Zadnjih četvrtinu i pol, Barakude su značajno podignule razinu igre u obrani, ali su i ugrožavali gol domaćina. Pogodak centra Antonija Duževića, te potom vrlo lijep gol Zvonimir Butića s desnog vanjskog, ‘vratili’ su Hrvatsku ‘u igru’ – 6:5. Ipak, novim pogotkom Cannelle, Italija je u zadnjih 8 minuta utakmice ušla s prednošću od dva gola, (7:5).

Zadnja četvrtina je donijela daleko najbolji obrambeni dio igre naše momčadi, a u napadu… Prvo Bukić pogađa za novo smanjenje, (7:6), da bi 4.44 minute prije kraja iz kontre, centar Ivan Krapić s vanjske pozicije pogodio lijevi kut Del Lungovog gola. Pogodak kojim je malo čak i ‘razbuđeno’ 6.000 Talijana na tribinama.

Slijedilo je nekoliko napada s obje strane bez pogodaka. Talijani u obrani u presingu, ali jednako odgovaraju i naši igrači, uz puno iskakanja, dobrih intervencija Popadića, a ruku na srce i malo sreće. Naime, domaćin je 2-3 puta uzastopno pogodio okvir našeg gola. No, u zadnjem napadu Settebella, Gonzalo Echenique je nepogrešiv s desne strane. Gol za 8:7 samo 16 sekundi prije kraja.

Malo vremena za organizaciju napada koji je ipak uspio, upućen je i šut s lijevog krila kojeg je talijanski vratar Del Lungo uspio zaustaviti.

Izbornik Ivica Tucak za ovu je utakmicu odmarao vratara Marka Bijača, prvog centra Josipa Vrlića, braniča Matiasa Biljaku, te napadača Andriju Bašića.

Barakude u subotu okončavaju pripreme u Italiji, nakon kojih će izbornik Tucak dati igračima nekoliko dana odmora. Novo je okupljanje predviđeno 27. lipnja u Dubrovniku gdje će boraviti dva dana, pa potom preseliti u Herceg Novi na turnir na kojem će nastupati još Crna Gora i Francuska.

Hrvatska protiv Italije:

Toni Popadić
Rino Burić
Marino Čagalj
Ivan Krapić 1
Franko Lazić
Luka Bukić 2
Ante Vukičević
Marko Žuvela
Jerko Marinić Kragić 1
Antonio Dužević 2
Zvonimir Butić 1
Konstantin Kharkov
Mate Anić
Filip Kržić
Trener Ivica Tucak

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.