Hrvatski vaterpolisti na Kantridi; Ratko Rudić nakon Dublina određuje putnike za London

Četvrtak, 28. lipnja 2012. 13:27 Napisao  Marko Babić

Ostajemo do 1. srpnja Rijeci. Igrači onda idu doma dva dana, pa putujemo na turnir u Dublin. To će biti početak rada na igračkom dijelu, rekao je Ratko Rudić

Hrvatska vaterpolo reprezentacija od četvrtka je ponovo u Rijeci, nakon nekoliko dana provedenih na pripremama u Mariboru izabranici Ratka Rudića pripreme su nastavili na Kantridi.

- U Rijeci nastavljamo s pripremama gdje uglavnom radimo na fizičkom dijelu. U Mariboru smo jako dobro radili i podignuli smo spremu. Ovaj dio je najbitniji i osigurava nam pravu pripremu. Nema problema s ozljedama, s tim dijelom sam jako zadovoljan, rekao je Ratko Rudić po dolasku na bazen na Kantridi.

- Ostajemo do 1. srpnja. Igrači onda idu doma dva dana, pa putujemo na turnir u Dublin. To će biti početak rada na igračkom dijelu, te nastavak priprema. Nakon Dublina ćemo odrediti ekipu za Olimpijske igre. Turnir će nam dati određene informacije. Nećemo se tamo predstaviti s igrom za Olimpijske igre, Dublin je pripremno-kontrolni turnir. Rezultat je uvijek važan, ali najvažnije je isprobati neke stvari u igri. Turnir će biti koristan, dodao je Rudić.

- Nakon Dublina imamo tri dana sparing s Mađarima u Budimpešti,  a onda imamo pripreme u Varaždinu gdje ćemo igrati s Amerikancima. Nakon toga završavamo, 23. srpnja se okupljamo u Zagrbeu i krećemo za London, zaključio je Ratko Rudić

Na bazenu na Kantridi kolege je došao i pozdraviti Fran Paškvalin koji je propustio pripreme nakon dogovora da se podvrgne laserskoj operaciji za smanjenje dioptrije.

- Fran Paškvalin nam se neće pridružiti. Bio je takav dogovor da napravi zahvat i više nije u procesu priprema, ne može se uskakati tek tako, rekao je Rudić.