Hrvatski vaterpolisti ostvarili jubilarnu pobjedu protiv Italije u pripremnoj utakmici

Srijeda, 21. lipnja 2023. 22:37 Napisao/la  SC
Josip Vrlić
Josip Vrlić

HVS je objavio sljedeći izvještaj:

Hrvatska seniorska reprezentacija svladala je Italiju 7:6 (2:3, 0:2, 3:0, 2:1) u Ostiji, nedaleko od Rima, u prvoj prijateljskoj utakmici pripremnog ciklusa uoči Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Štoviše, ovo je bila jubilarna 50. pobjeda Hrvatske nad Italijom u dosad odigranih 98 utakmica.

Italija je imala bolji početak, pa su tako cijelu prvu četvrtinu domaćini vodili i primoravali naše igrače na sustizanje odnosno izjednačavanje, da bi se ipak na prvi odmor otišlo s prednošću Italije, (3:2).

U drugoj četvrtini samo dva gola, ali oba u našoj mreži i to oba postignuta u zadnjoj minuti. Pedesetak sekundi prije poluvremena prvo je centar Luca Marziali pogodio za 4:2, da bi sekundu prije kraja druge četvrtine na 5:2 povisio i naturalizirani Gonzalo Echenique, Argentinac rodom, te igrač kojeg dobro pamte svi vaterpolski znalci u Hrvatskoj iz doba dok je igrao za Primorje EB. To je bilo sve od Talijana za tu večer u Ostiji.

Tako je barem ispalo, jer su do kraja utakmice domaćini postigli još samo jedan gol. U trećoj se četvrtini Hrvatska u potpunosti vratila i golovima Bašića, Burića i Marinića Kragića poravnala na 5:5.

Na isteku treće minute zadnje dionice prvo vodstvo naše momčadi. Strijelac Jerko Marinić Kragić, za 6:5. Talijani su poravnali na 6:6, da bi tri minute prije kraja Ante Vukičević pogodio domaćinovu mrežu za 7:6, što će se na koncu ispostaviti i kao konačan rezultat.

U završnici utakmice je talijanski izbornik Alessandro Campagna, u posljednje dvije minute ‘pozvao’ dva time-outa nakon isključenja naših igrača, ali u oba smo se navrata uspjeli obraniti. Ujedno, i naš je izbornik Ivica Tucak sačuvao jednu minutu odmora za zadnji napad, 20 sekundi prije kraja. Napad nije začinjen golom, ali je utakmica okrunjena pobjedom.

Sljedeću će prijateljsku utakmicu ove dvije momčadi odigrati u petak, 23. ovog mjeseca u Rimu s početkom u 21.30 sati i uz prijenos na Sportskoj televiziji.

Hrvatska protiv Italije:
Marko Bijač
Rino Burić 1
Marino Čagalj
Antonio Dužević
Franko Lazić
Luka Bukić 1
Ante Vukičević 1
Marko Žuvela
Jerko Marinić Kragić 2
Josip Vrlić
Andrija Bašić 1
Konstantin Kharkov 1
Mate Anić
Zvonimir Butić
Filip Kržić
Trener Ivica Tucak

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.