FINAL SIX BARCELONA Primorje danas protiv Juga, Asić nema što sakriti u polufinalu

Petak, 29. svibnja 2015. 00:19 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Picornell, polufinale, (18, HTV 2): Primorje - Jug. Nadamo se da ćemo uspjeti prezentirati onakvu igru kakvu smo predstavili u našem posljednjem dvoboju prije šest dana, rekao je Asić.

Jedan će hrvatski vaterpolski klub igrati finale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. To je jedna od rijetkih činjenica uoči subotnjeg finala u Barceloni, jer ne zna se gotovo više ništa. Primorje ili Jug, Rijeka ili Dubrovnik slavit će svoje junake u petak navečer.

Jedanaesti puta ove sezone sastaju se Ivan Asić i Vjeko Kobešćak, generacijski prijatelji i vrhunski stručnjaci na klupama. Jedanaesti tajni recept za pobjedu teško je pronaći, dosad je Primorje slavilo čak šest puta. Jedan je sraz završio neodlučeno, tri je puta slavio Jug, sva tri puta u Dubrovniku. U Rijeci Primorje nije poraženo od 4. svibnja 2013. baš protiv Juga.

- Nema tu uopće tajni, svi o svakom igraču sve znaju. Igrali smo prije niti tjedan dana, ne može se tu ništa promjeniti. Ono što ja uvijek govorim je najvažnije, a to su želja, glad za pobjedom i naša kompaktnost. Ako sve to budemo imali možemo se nadati pobjedi ali bit će izrazito teška utakmica, kaže strateg Primorja Ivan Asić.

U Barceloni se nalazi točno šest navijača Primorja. Pritom se jasno ne broje osobe na bilo koji poslovan način vezane uz klub već, da ih se tako nazove - obični građani. Iz Dubrovnika je već stigla prva kolonija od dvadesetak ljudi, očekuje ih se još nekolicina danas. Simptomatično, mađarski klubovi kombinirano bi navijačima napunili barem tri-četiri velika autobusa, no njihovo navijanje nije bilo vjetar u leđa Egeru i Szolnokiju protiv Juga odnosno Barcelonete.

Prema riječima obojice trenera njihov novi međusobni sraz bio je očekivan. Žele se nadigravati, pokazivati iz tjedna u tjedan tko je bolji na vaterpolskoj karti Hrvatske. Oba kluba uoči borbe za finale imaju velike motive. Jug se želi vratiti finalimanakon dvije godine pauze, Primorje pak nakon tri. Oradea odnosno Beograd već su davno zaboravljeni, danas je cilj samo pobijediti.

- Očekivali smo da će se dogoditi novi obračun s Jugom s obzirom na to da su Dubrovčani pokazali da su kvalitetnija momčad od Egera. Utakmica koja nas očekuje bit će kao i svih deset dosadašnjih, teška i neizvjesna. Nadamo se da ćemo uspjeti prezentirati onakvu igru kakvu smo predstavili u našem posljednjem dvoboju prije šest dana, rekao je Asić.

Susret Primorja i Juga na rasporedu je danas od 18 sati na Picornellu, uz izravan prijenos na HTV 2 i na službenoj stranici Europske federacije vodenih sportova (LEN).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.