Nema tv-prijenosa utakmice iz Dubrovnika, žele li u Jugu nešto sakriti od televizijskih kamera?!

Ponedjeljak, 18. svibnja 2015. 11:45 Napisao/la  V. P.

 HTV ponudio prijenos treće utakmice od 17 sati iako Primorje godinama igra večernje utakmice. Nakon što je HTV u zadnji trenutak ponudio termin od 21 sat,  čelnici Primorja revoltirano odbili ponudu

Dubrovački Jug uputio je otrovne strelice prema Primorju EB zbog toga što nije bilo televizijskog  prijenosa treće utakmice doigravanja za prvaka, koja se igrala na Kantridi. Primorje je pobijedilo rezultatom 9:8 i povelo 2:1 u broju pobjeda,  Jug smatra da su Primorjaši željeli nešto sakriti od televizijskih kamera. No, činjenice su sasvim drugačije.

Za treću utakmicu u Rijeci HTV je ponudio poslijepodnevni termin prijenosa od 17 sati iako Primorje godinama igra večernje utakmice  u 19 ili 20 sati. Termin od 17 sati nije nezgodan samo zbog navike gledatelja već i zbog položaja sunca. Publika na tribinama ne bi baš puno vidjela s obzirom na stakleni krov i odsjaj sunčevih zraka u poslijepodnevnih satima.

Nakon što je Primorje odbilo igrati od 17 sati, HTV je u zadnji trenutak ponudio da će prenositi treći susret ako se bude igrao od 21 sat. No, čelnicima Primorja bilo je dosta toga da se HTV stalnim promjenama uvjeta prijenosa poigrava s vaterpolom budući da jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova zaslužuje bolji tretman.

Inače, HTV je svoju ponudu za prijenos utakmica finala doigravanja poslao na adresu Primorja krajem travnja. U ponudi je stajao prijenos samo za četiri utakmice. Nedostajala je prva utakjmica, koja se na Kantridi igrala 6. svibnja.

Za drugi susret koji je bio zakazan tri dana kasnije, 9. svibnja, HTV je  Dubrovčanima za prijenos utakmice ponudila termin dan kasnije, 10. svibnja, od 17.20 sati. Primorje se nije složilo s promjenom termina zbog toga što su avionske karte  već bile kupljene, tako da bi pomicanje termina stvorilo dodatni trošak. A i pitanje je bi li se 20 karata moglo kupiti bez rezervacije.

Treba naglasiti da uvjete televizijskih prijenosa u terminima koje utvrđuje HVS dogovaraju domaćini utakmica. Tako je Primorje prihvatilo uvjete eventualnog televizijskog prijenosa pete utakmice. Ako Primorje izgubi u srijedu,  peta utakmica igra se pred televizijskim kamerama na Kantridi u subotu, 23. svibnja, od 18.40 sati. 

Zanimljivo je da za četvrtu utakmicu, koja se u srijedu igra u Dubrovniku, HTV ponudio Jugu termin televizijskog prijenosa od 18.40 sati. Jug je odbio televizijski prijenos zbog razloga koji Primorju nisu poznati niti ih trebaju zanimati.

Žele li u Jugu nešto sakriti od televizijskih kamera?

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.