FINAL SIX BARCELONA Primorje u polufinalu s Jugom, Dubrovčani u četvrtzavršnici bolji od Egera

Četvrtak, 28. svibnja 2015. 19:34 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Susret četvrtzavršnice: ZF Eger - Jug CO 8:10 (1:2, 2:2, 2:3, 3:3). Jug se doimao kao momčad koja je više željela pobjedu

Final Six vaterpolske Lige prvaka - četvrtzavršnica

ZF EGER - JUG CO 8:10 (1:2, 2:2, 2:3, 3:3)

Otvoreni bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1.000

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Sergej Naumov (Rusija). Delegati: Stefan Bottlik (Slovačka) i Dejan Perišić (Srbija)

ZF EGER: Mitrović, Angyal, Biros 1, Čučković 1, Hosnyanszky 1, Lorincz, Ćuk 1, Szivos 2, Erdelyi, Vapenski 2, Bedo, Harai, Csoma

JUG CO: Bijać, Macan, Bošković 1, Janović 1, Younger 1, Fatović, Marković, Bušlje 3, Visković, Ivanković 1, Bicari 1, Obradović 2 (1), Popadić-Batina

Igrač više: ZF Eger 10 (5) Jug CO 10 (7)

Peterci: ZF Eger 0 (0) Jug CO 1 (1)

Tri isključenja: Bušlje (31), Hosnyanszky (32)

Tražio se protivnik Primorju, nakon nešto više od sat vremena našao se, bit će to dubrovački Jugg koji je s 10:8 svladao vrlo neugodnog Egera. Mađari nisu mogli, previše je toga dubrovački vratar Bijač obranio, ponešto su još i promašili, taman toliko da Jug nedostižno pobjegne. Po jedanaesti puta sastat će se Primorje i Jug ove sezone, bit će to novi mitski obračun na olimpijskom bazenu Bernata Picornella.

Poveo je Jug preko Andra Bušlje na prvo isključenje Petera Birosa. Iskusnik s nekadašnjom riječkom adresom bio je u problemima s prekršajima do poluvremena, Jug je pak iskoristio prva dva napada s igračem više. Tragičar susreta ispao je Boris Vapenkski. Bivši bek Crvene zvezde promašio je svoja prva dva udarca. Najprije mu je Bijač obranio zicer na dva metra, nakon čega i nerezonski udarac izvana.

Za to vrijeme povećao je Nikola Janović, na već spomenutpm igraču više (Angyal). Nije na visini zadatka bio golman mađarske momčadi Mitrović. Tek iz trećeg pokušaja s igračem više zabio je Uroš Čučković, i to nakon nepostojećeg kornera. Bijač nije dirao loptu pri jednom udarcu Mađara u blok, no sudački par vratio je loptu nakon čega je Čučković postigao gol.

Eger je u tijeku utakmice samo jednom imao izjednačen rezultat. Bilo je to kod 2:2, Vapenski je konačno zabio izvana krajem 11. minute. Dubrovčani su do posljednje sekunde prvog dijela golovima Boškovića i Bušlje. Miho Bošković zabio je izvana u trenucima kada se mislilo da će se Eger obraniti nakon jednog igrača više. Bušlje je zabio nakon lijepe akcije s pozicije dva metra. Eger je na poluvrijeme ipak otišao samo s golom zaostatka. Neoprezan je bio Obradović pa je Szivos na igraču više zabio četiri desetinke prije kraja prvog dijela.

Dugo su mreže mirovale u drugom poluvremenu, obranama su se istaknuli Bijač i Mitrović. Obradović je iz peterca zabio za 5:3, uslijedila je igra gol za gol koju su odigrali Vapenski s jedne odnosno Obradović s druge strane. Dubrovčani su prvi puta na tri pogotka viška otišli na petnaest sekundi do kraja treće četvrtine kada je Bušlje pogodio na isključenje Haraija.

Opet, dogodila im se ista pogreška kao i pred poluvrijeme. Younger je zaradio isključenje a u zadnjem je napadu zabio Hosnyanszky za 7:5. Jug je utakmicu ipak priveo kraju na miran način. Marko Ivanković zabio je 8:5 na isključenju Hosnyanszkog, nakon čega je prvi puta pogodio Miloš Ćuk. Golove su potom izmijenili Biros i Younger, a Mađari su posljednju priliku za povratak imali kod 9:8 kada je zabio Szivos. Imali su i napad za izjednačenje, nakon čega je lob-udarac pokušao Janović, no odsjeo je na gredu.

Konačno rješenje ponudio je Nicolas Constantin Bicari, golom s pozicije dva metra na isključenje Čučkovića. Jug se doimao kao momčad koja je više željela pobjedu, na kraju su je Dubrovčani i ostvarili.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.