FINAL SIX BARCELONA Predrag Sloboda protiv Gabrielea Volpija za titulu europskog prvaka

Subota, 30. svibnja 2015. 12:32 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Gabriele Volpi nalazi se u Barceloni, njegova je jahta GiVi već nekoliko dana usidrena u Marini Port Vell u Barceloni

Primorje i Pro Recco večeras će od 19.30 sati odmjeriti snage u finalu vaterpolske Lige prvaka. Osim onog dijela predstave koji se odnosi na zbivanja u bazenu taj je ogled važno promotriti i iz perspektive dvoboja Predraga Slobode i Gabrielea Volpija, predsjednika Primorja i počasnog predsjednika Pro Recca. Godinama su njih dvojica poslovno surađivali, zajedno su vodili Pro Recco, Sloboda je preuzeo Primorje u dogovoru s Volpijem... Danas su samo u dobrim odnosima.

Petnaest je godina potpredsjednik Pro Recca bio Predrag Sloboda dok mu je na čelu bio Volpi, njih su dvojica stvorili najveći vaterpolski klub u povijesti koji je u svojim zlatnim vremenima bio neprikosnoven. Pro Recco je za vrijeme Gabrielea Volpija uzeo pet od sedam naslova prvaka Europe, za njega su igrali ili igraju ponajbolji vaterpolisti svijeta.

Volpi je uz Predraga Slobodu bio i u Primorju, no raskol se dogodio 2012. godine, kada Europska federacija vodenih sportova odbija Volpijev prijedlog Superlige pa se Talijan na kratko povukao iz vaterpola. Nakon samo godinu dana se vratio, no odlučio je tada ostati samo uz Pro Recco, svoju jedinu ljubav,  kako ga je nazvao.

Volpi već tri godine nema poslovnih veza s Primorjem, Sloboda samostalno vodi riječki klub. Primorje nikada nije bio bliže osvajanju europske titule, pa ni u Oradei prije tri godine kada je Pro Recco bio najjači u povijesti.

Sloboda protiv Volpija, tko je najbolji u Euopi!? Gazda Pro Recca nalazi se u Barceloni, njegova je jahta GiVi već nekoliko dana usidrena u Marini Port Vell u Barceloni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.