FINAL SIX BARCELONA Eger pobjedom u mađarskom dvoboju protiv Szolnokija osvojio peto mjesto

Petak, 29. svibnja 2015. 17:38 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Susret za peto mjesto: ZF Eger - Szolnoki VSC 8:7 (3:1, 1:3, 3:2, 1:1). Pobjeda u nacionalnom dvoboju uvijek je lijepa, iako je okus petog identičan okusu šestog mjesta u Europi

Final Six vaterpolske Lige prvaka - susret za 5. mjesto

ZF EGER - SZOLNOKI VSC 8:7 (3:1, 1:3, 3:2, 1:1)

Otvoreni bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1.200

Suci: Sergej Naumov (Rusija) i Matan Schwartz (Izrael). Delegati: Steffan Bottlik (Slovačka) i Dejan Perišić (Srbija)

ZF EGER: Mitrović, Angyal 1, Biros 1, Čučković, Hosnyanszky 2, Lorincz, Ćuk, Szivos 2, Erdelyi, Vapenski 2, Bedo, Harai, Csoma

SZOLNOKI VSC: Nagy, Gocić, Madaras, Vamos 1, Jansik 1, Mezei, Aleksić, Toth, Da. Varga 1, De. Varga 4 (1), Kis, Mitrović, Decker

Igrač više: ZF Eger 12 (4) Szolnoki VSC 8 (2)

Peterci: ZF Eger 0 (0) Szolnoki VSC 1 (1)

Tri isključenja: Čučković (27), Angyal (28)

Mađarski klupski vaterpolo u Barceloni se morao zadovoljiti petim mjestom. Szolnoki ili Eger, bilo je u načelu svejedno klubovima koji su se borili za medalju. Bio je to dvoboj za prestiž između mađarskog prvaka i trećeplasirane momčadi ove sezone. Pobjeda u nacionalnom dvoboju uvijek je lijepa, iako je okus petog identičan okusu šestog mjesta u Europi. Na koncu, Eger je slavljem 8:7 stekao određenu zadovoljštinu petom pozicijom.

Eger je već na isteku druge minute imao vodsotvo od 2:0. Najprije je Peter Biros zabio u bliži Nagyjev kut s lijeve stative, vodstov je povećao Vapenski golom izvana. Szolnoki se u početku tražio, nisu igrači Sandora Cseha iskoristili niti prva dva igrača više nakon što je Vamos promašio u oba navrata po isključenjima Čučkovića i Szivosa pa je Eger mogao mirno izgraditi i veće vodstvo već u prvoj dionici susreta.

Izgradio ga je golom Angyala u petoj minuti nakon isključenja Daniela Varge. Ugurao je centar Egera s dva metra pored nemoćnog Nagyja, jednako indisponiranog poput velike većine ostatka njegove momčadi. Nakon tri primljena gola dogodila se Szolnokiju još i vratnica Gocića, ne bi li naizda postigli gol tek 58 sekundi prije kraja prve četvrtine. Treća je bila sreća kod igrača više, Vamos je zabio na isključenju Lorincza.

Trebale su proći četrdeset i dvije minute vaterpola da se jedan od braće Varga upiše u listu strijelaca. Ako se ne računa (a ne računa) se Denesov gol u raspucavanju peteraca protiv Barcelonete, desetka Szolnokija zabila je u drugoj minuti druge četvrtine za smanjenje na 3:2. Ubrzo potom Vapenski je drugim golom vratio Egerovu prednost na odstojanje od dva gola prednosti.

Ipak, bila je to četvrtina Denesa Varge, ostao je u 13. minuti sam na dva metra nakon jedne obrane Nagyja i proigravanja Jansika te zabio svoj drugi a Szolnokijev treći pogodak na utakmici. Szolnoki je do poluvremena uspio izjednačiti. Iz drugog vezanog pokušaja s igračem više, Jansik je pogodio za 4:4 dok je u akciji prije udarac Mitrovića blokirao Čučković.

Szolnoki se u nastavku susreta tek još jednom uspio primaknuti, bilo je to kod 5:5 kada je još jednom pogodio Denes Varga. Dvaput Szivos i jednom atraktivno Hosnyanszky zabili su za 7:5. Szolnoki je ostao u igri golom Daniela Varge nakon isključenja Čučkovića pa se u posljednju četvrtinu ušlo s tek minimalnom prednosti Egera (7:6).

I ona je nestala s radara nakon što je u 26. minuti iz peterca koji je skrivio Biros pogodio Denes Varga. U igri garniranoj lošom realizacijom igrača više s obje strane odlučiti je mogao samo potez pojedinca.

On se dogodio minutu i pol prije kraja susreta kada je Hosnyanszky potegnuo izvana za konačnih 8:7. Szolnoki je imao dvije prilike za novo poravnanje rezultata, no Branislav Mitrović iskazao se obranama Vamosu i Mitroviću.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.