FINAL SIX BARCELONA Barceloneta eliminirala Szolnoki nakon izvođenja peteraca

Četvrtak, 28. svibnja 2015. 21:08 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Susret četvrtzavršnice: CN Barceloneta - Szolnoki VSC 9:10 (2:1, 2:1, 2:1, 0:3 - raspucavanje 3:4). Pinedo obranio udarac Madarasu u četvrtoj seriji, Perrone pogodio polufinale s Pro Reccom

Final Six vaterpolske Lige prvaka - četvrtzavršnica

CN BARCELONETA - SZOLNOKI VSC 9:10 (2:1, 2:1, 2:1, 0:3 - raspucavanje 3:4)

Otvoreni bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1.800

Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Matan Schwartz (Izrael). Delegati: Stefan Bottlik (Slovačka) i Dejan Perišić (Srbija)

CN BARCELONETA: Pinedo, Sziranyi, Perrone 1, Oneto, Espanol, Minguell 1, Roca 1, Echenique 1, Ubović 1, Fernandez, Escribano, Tahull 1, Linares

SZOLNOKI VSC: Nagy, Gocić, Madaras 3, Vamos 2, Jansik, Mezei, Aleksić 1, Toth, Da. Varga, De. Varga, Kis, Mitrović, Decker

Igrač više: CN Barceloneta 10 (3) Szolnoki VSC 7 (2)

Peterci: CN Barceloneta - (-) Szolnoki VSC - (-)

Raspucavanje: De. Varga - 6:7, Minguell - 7:7, Aleksić - greda, Espanol - Nagy brani, Gocić - 7:8, Fernandez - 8:8, Vamos 8:9, Echenique 9:9, Madaras - Pinedo brani, Perrone - 9:10

Ono što su rijetki samo sanjali ponovno se dogodilo. Mačka ima dvet života, a zove se Barceloneta. Domaćin je slavljem protiv ultrajakog Szolnokija nakon raspucavanja u petercima vizirao polufinale protiv Pro Recca u petak. Kada se mislilo da će Mađari potpuno prestići zaostatak od tri pogotka uoči posljednje četvrtine, Španjolci su slavili u ruletu peteraca, iako je Szolnoki imao meč-loptu u rukama iskusnika Madarasa. Svjetska vaterpolska velesila spala je na utakmicu za peto mjesto koju će odigrati Szolnoki i Eger.

Krenuli su domaći pogotkom Marca Minguella na isključenje Daniela Varge što je na isteku četvrte minute povećao Echenique. Zvonilo je već tada na uzbunu treneru Szolnokija Sandoru Csehu, trebalo je pozvati minutu predaha nakon koje se dogodio tek pogodak Vamosa. Tek su rijetki pucali, tri igrača mađarske momčadi upisala su se u strijelce u tijeku regularnog dijela utakmice. Braća Varga bila su zatvorena, Denes je pucao pet puta, Daniel tri - no njihovih pogodaka nije bilo.

Istim je rezultatom (2:1 za Barcelonetu) završilo tri od četiri četvrtine utakmice. Španjolci su u 12. minuti imali 4:1. Prvo je Perrone zabio nakon uplivavanja na centra. potom i Ubović na isključenje sunarodnjaka mu Aleksića. Tek u 13. minuti stvar je u svoje ruke uzeo prekaljeni iskusnik Madaras i smanjio na dva pogotka zaostatka svoje momčadi.

Zna se da Szolnoki ima snagu, da ima kapaciteta za sustići prednost Barcelonete od 6:3 uoči posljednjih osam minuta. Napravili su je Roca i Tahull, potonji je mladić (18 godina) s pozicije dva metra matirao Nagyja, Mađarski je reprezentativac kao i španjolski s druge strane imao devet obrana, dojam je da su ove Španjolčeve bile korisnije.

Kako god, Mađari su u posljednjoj četvrtini uspjeli utjerati strah u kosti domaćinu. Norbert Madaras s dva gola u završne tri minute utakmice natjerava igrače Barcelonete na seriju pogrešaka, što uzrokuje kroničnu nestabilnost u njihovim redovima. Szolnoki je imao i napad za pobjedu, no šrauba Daniela Varge pogodila je izravno u Pineda.

Nakon što su uvodne udarce u raspucavanju pogodili Denes Varga i Marc Minguell, promašili su Aleksić i Espanol. Pucalo se tako do 9:9 kada je pri izvođenju četvrte serije Daniel Pinedo obranio udarac Madarasu. Morao je zabiti, i zabio je Felipe Perrone za veliko španjolsko slavlje i ogled protiv Pro Reccca u polufinalu (petak, 19.30)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.