FINAL SIX BARCELONA Barceloneta - Pro Recco, može li talijanski div postati nova žrtva domaćina?

Petak, 29. svibnja 2015. 00:51 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Picornell, polufinale (19): Barceloneta - Pro Recco. Ako osvoji europsku krunu, div iz predgrađa Genoe postat će najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu

Szolnoki je izbačen poput grogiranog boksača kojeg su domaćini u petercima samo dovršili. Boli i patnje mađarskog vaterpola nakon ispadanja Egera od Juga nije uspio ublažiti ni novopečeni nacionalni prvak koji se, može se reći, propisno obrukao. Tri gola zabile su mega-zvijezde poslovično najtrofejnije svjetske vaterpolske nacije u dvadeset i četiri minute susreta s Barcelonetom. Isto toliko pogodili su u posljednjoj četvrtini, no onaj koji je zabio zadnja dva u regularnom dijelu nije uspio pogoditi u četvrtoj seriji raspucavanja.

Njegovo ime je Norbert Madaras. Dotični se gospodin prije ove sezone punih deset godina natjecao pod kapicom Pro Recca, upravo sljedećeg protivnika domaće momčadi koja gotovo pa neobjašnjivo gazi sve svoje suparnike. Madaras je s Pro Reccom osvojio četiri Lige prvaka (07, 09, 10 ,12) od sedam klupskih u povijesti. Iste te je osvojio i Stefano Tempesti, još uvijek aktivni vratar kluba i talijanske reprezentacije.

Na Picornellu Barceloneta ima snagu više. Ne zna se ima li nešto posebno u toj vodi ili se protivnici na otvorenim bazenima jednostavno ne snalaze najbolje. Sunce nije saveznik ni vratarima, ni igračima, ni novinarima, ali niti navijačima pa niti taj faktor ne može biti od velike prednosti domaćinu koji uzgred svoje domaće utakmice igra na San Sebastianu, u gradskoj luci. Ove sezone u Ligi prvaka Barceloneta je upisala tek tri pobjede u grupnoj fazi (dvaput Olympiakos, jednom Radnički), četvrta je stigla taman na vrijeme kako bi osigurala još dvije utakmice, ali i mađarski dvoboj za peto mjesto (16.30)

O Pro Reccu je pak suvišno trošiti riječi. Deset čistih pobjeda u skupini jamac su uspjeha u Barceloni, reći će to i oni koji eventualno gledaju skeptično na to zbog dva poraza od lani. Dogodio se Partizan i ispadanje na peterce uz veliku partiju Slobodana Sore, kasnije i Brescia koja ih je svladala u ogledu za peto mjesto pa su na kraju pokisli otišli kući. Ako ništa drugo, bilo je to dobro iskustvo koje se, ako je suditi po trenutnoj formi ne bi smijelo ponoviti.

Polovica Settebella uz petoricu stranaca (Pjetlović, Filipović, Prlainović, Joković, Ivović) pozicionira Pro Recco na mjesto prvih favorita za naslov prvaka Europe. Dogodi li se europska kruna div iz predgrađa Genoe postat će najtrofejniji vaterpolski klub svijeta kojeg sudeći prema aktualnom stanju Mladost i Partizan (djele prvo mjesto mjesto sa sedam osvojenih Liga prvaka) neće stići tako brzo. Ipak, ne smije se zaboraviti snaga Španjolaca koji na svom bazenu vide priliku za novi veliki šok i nastup u finalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.