Otkriveni mogući razlozi prekida suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića

Petak, 29. ožujka 2024. 10:09 Napisao/la  SC

Sve do 2022. godine treneri nisu smjeli savjetovati igrače što da rade na terenu, Goran Ivanišević jednostavno se nije uspio prilagoditi 

Otkriveni mogući razlozi prekida suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića

Novak Đoković i Goran Ivanišević u srijedu su naprasno prekinuli suradnju, što je trajala posljednjih pet godina.

Pod Ivaniševićevim vodstvom Đoković je postao najuspješniji tenisač svih vremena, što je ovaj raskid suradnje učinilo poprilično šokantnim za veliki dio sportske javnosti.

Đoković je rastanak ispratio emotivnom objavom na društvenim mrežama, Ivanišević se još nije oglasio, a srpski mediji pronašli su mogući razlog ovog iznenađujućeg obrata.

Novinar Vojin Veličković tvrdi da je raskid suradnje došao zbog pravila uvedenog 2022. godine.

Promjena pravila koje je vrijedilo od početka nastanka natjecateljskog tenisa uvedena je u ljeto 2022. Sve dotad treneri nisu smjeli govoriti svojim pulenima što da rade tijekom mečeva. Oni su se snalazili na razne načine, često bili i kažnjavani ako ih sudac uhvati... Prije dvije godine je ovo pravilo promijenjeno i neke trenere je uhvatilo na spavanju. Jednostavno, njihov rad se promijenio. Više nije bilo dovoljno obaviti pripremu za meč, sada je reakcija u njima bila sve važnija. Otkad je uvedeno to pravilo, komunikacija Đokovića i Ivaniševića pogoršavala se iz turnira u turnir. Kada najboljem tenisaču svih vremena nije išlo, tražio je - često vrlo nervozno - prave savjete s klupe. Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vrijeme to i nije bilo moguće, nije znao odgovoriti na zahtjeve svog pulena. Njihove svađe su bile sve očitije i sve ružnije. Bilo je jasno da takva situacija ne može još dugo potrajati. Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je naći rješenje, što da dovikne Novaku, ali nije išlo. Nije imao pravu reakciju", napisao je Veličković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.