DAVIS CUP: Hrvatska - V. Britanija 1:1, Andy Murray i Ivan Dodig ostvarili pobjede

Petak, 13. rujna 2013. 13:32 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu: Hrvatska - Velika Britanija 1:1 (Borna Ćorić - Andy Murray 3:6, 0:6, 3:6, Ivan Dodig - Dan Evans 6:3, 6:2, 6:3). U subotu je meč na koji svi računamo da će biti ključan, moramo igrati iznad mogućnosti, rekao je Ivan Dodig

Hrvatska - Velika Britanija 1:1, epilog je prvog dana kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa koje se igraju u Umagu.  Velika Britanija upisala je prvi bod, Andy Murray očekivano je pobijedio Bornu Ćorića 6:3, 6:0, 6:3, ali aktualni osvajač juniorskog Australian opena pružio je dobar otpor. Isto tako Ivan Dodig donio je očekivani bod Hrvatskoj pobijedivši Dana Evansa 6:3, 6:2, 6:3.

- Na kraju možemo reći da je 1:1 očekivani rezultat. Borna je pružio dobar otpor Murrayju. Mlad je i treba mu još iskustva, Dodig je lakše od očekivanog upisao pobjedu. Do 3:3 pokazao je sav repertoar, pao je samo fizički, pitanje je samo kada će doći do svjetskog vrha, rekao je izbornik Željko Krajan.

- Rezultatski je bilo lagano, ali Evans je igrao dobro i agresivno. Na meni je bilo da čekam priliku, bitno je da sam riješio u tri seta. Vidi se da je Evans više igrač za tvrdu podlogu, nije igrač koji se snalazi na zemljanoj podlozi, rekao je Dodig.

U subotu je na rasporedu ogled parova koji bi mogao biti ključan, Ivan Dodig i Mate Pavić tražit će važnu pobjedu.

- Moramo sjesti i porazgovarati. U subotu je meč na koji svi računamo da će biti ključan, moramo igrati iznad mogućnosti. Nismo uigrani par, moramo se skupiti i svaka pomoć je dobrodošla, počevši od tribina, ustvrdio je Ivan Dodig.

Borna Ćorić je u prvom setu dobro parirao, spašavao nekoliko break lopti na svoj početni udarac. Ključani trenutak dogodio se u osmom gemu (3:4) kada je Britanac napokon oduzeo servis hrvatskom tenisaču i stekao početnu prednost.

- Nisam se najbolje osjećao nakon meča, pa sam morao pod hladan tuš. Dobro sam odigrao, žao mi je jedino drugog seta, ali normalno je da dođe do pada u igri kada se igra protiv jednog takvog igrača kao što je Murray. Doduše, to je za mene dobro iskustvo jer sam na putu prema seniorskom tenisu i moram ići na pobjede u tim mečevima koliko god to naravno zvučalo nerealno kada se igra protiv igrača kao što je Murray, rekao je Borna Ćorić.

Razlika između seniorskog i juniorskog tenisa posebno je bila vidljiva u drugom setu kada je Murray iskoristio sve one prilike koje je propustio u drugom setu. Ipak, Ćorić se nije namjeravao lako predati i maksimalno se trudio zakomplicirati meč, te je u trećem setu oduzeo servis trećem igraču svijeta i povesti 3:1. Ipak, Murray je uzvratio breakom za 3:2, te je novim oduzimanje servisa poveo 4:3 i slomio Ćorićev otpor.

Sadašnjost i budućnost svjetskog tenisa - Andy Murray i Borna Ćorić Foto Sanjin Strukić/PIXSELL

Fotogalerija Sanjin StrukićPIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.