US Open: Marin Čilić u pet setova preko Jo-Wilfrieda Tsonge prošao u polufinale

Srijeda, 09. rujna 2015. 01:49 Napisao/la  SC

US Open, četvrtfinale: Marin Čilić (Hrv/9) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/19) 6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je u polufinale US Opena, gdje brani prošlogodišnju titulu, u dramatičnom meču protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. Čilić je protiv 18. tenisača svijeta imao dva seta prednosti, ali Francuz se sjajnom igrom uspio vratiti izboriti peti set i dobro namučiti Čilića.

Čilić će u polufinalu igrati s boljim iz okršaja Novaka Đokovića i Feliciana Lopeza.

Nakon meča umorni, ali veseli Čilić rekao je:

- Vodio sam veliku mentalnu borbu nakon što sam izgubio treći set. Jo je imao izvrsne udarce, a uvjeti su bili teški. Bilo je jako vruće i fizički zahtjevno. Pred kraj se sve svodilo na kondiciju, ali i mentalno je bila velika borba. Ostao sam unutra nakon izgubljenog seta, osjećao sam da sam igrao dobro, a atmosfera je bila električna. Hvala svima što su ostali pogledati ovaj meč, dodao je Čilić, a publika ga s terena potom ispratila pljeskom.

US Open, četvrtfinale: Marin Čilić (Hrv/9) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/19) 6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.