Novak Đoković pustio meč 2007. godine, Talijani optužili najboljeg tenisača svijetu

Srijeda, 20. siječnja 2016. 20:15 Napisao/la  SC

Danas svatko može stvoriti priču o svakom meču, možete odabrati neki meč u kojem je vrhunski tenisač izgubio i iz tog meča izmisliti cijelu priču, kaže Đoković


Novak Đoković optužen je za namještanje mečeva! Talijanski Tuttosport optužio je Đokovića da je 2007. godine namjerno pustio meč u 2. kolu Pariza protiv domaćem tenisaču Fabriceu Santorou. Tada 3. igrač na svijetu izgubio je od tada 39. igrača na svijetu 3:6, 2:6.

- To nije istina. Istina je samo da sam izgubio taj meč. Apsurdno je stvarati priče samo na činjenici da vrhunski tenisač izgubi meč u ranoj fazi turnira. Danas svatko može stvoriti priču o svakom meču, možete odabrati neki meč u kojem je vrhunski tenisač izgubio i iz tog meča izmisliti cijelu priču. Igrao sam zaista loše. Operirao sam stopalo nedavno, bila je ovo naporna sezona i nadam se da će ljudi to shvatiti, rekao je Đoković.

Talijanski novinari optužili su Đokovića da je prijateljima javio da će pustiti meč da bi se što bolje spremio za Masters u Šangaju.

Nakon što je BBC objavio da posjeduje dokumente koji dokazuje da su vrhunski tenisači namještali mečeve, počela je medijska hajka na poznate tenisače. Bilo je samo pitanje kada će Đoković doći na red.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.