Novak Đoković pobjedu na US Openu simbolično posvetio legendi američke košarke

Ponedjeljak, 11. rujna 2023. 08:17 Napisao/la  SC

Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio, objasnio je Đoković posvetu pokojnom Kobeu Bryantu

Novak Đoković  pobjedu na US Openu simbolično posvetio legendi američke košarke

Novak Đoković osvojio je US Open nakon pobjede protiv Daniila Medvedeva sa 6:3, 7:6(5), 6:3 nakon tri sata i 17 minuta.

Srpski tenisač osvojio je 24. Grad Slam turnir, po broju osvojenih Grand Slam turnira izjednačio se s Margareth Court, do apsolutog rekorda u povijesti tenisa dijeli ga još jedan naslov.

Od ovog ponedjeljka Đoković je ponovo broj jedan svjetskog tenisa na ATP ljestvici, zanimljivo je da je četvrtim naslovom u 37. godini postao najstariji osvajač US Opena.

Naslov u US Openu mu je ukupno 96. titula u karijeri, ispred njega su Jimmy Connors sa 109 naslova i Roger Federer sa 103 osvojena naslova.

- On je imao sreću da ima ljude poput Rafe Nadala i Rogera Federera. Oni su bili prije njega i jedan drugog su gurali. Ali on je rođeni pobjednik. Za njega, kada mu kažete da ne može nešto učiniti, to je još gore. Onda će on pokazati da može. On je jedinstven. Ne voli ga previše ljudi u sportskom smislu. Ali ovo je jedno od najvećih postignuća u povijesti sporta. Ne govorim samo o tenisu, govorimo o sportu općenito. Đoković je pobjednik. On je tip koji sam sebe motivira. Uvijek pokušava pronaći način kako pobijediti, kako se boriti, čak i kad mu nije dobro, kada je ozlijeđen, rekao je Goran Ivanišević, trener najboljega tenisača svih vremena.

Đoković je pobjedu na US Openu posvetio stragično stradalom Kobeu Bryantu, broj osvojenih Grad Slam turnira isti je broju koji je Bryant nosio na dresu:

- Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio. Pomislio sam da bi bilo lijepo to učiniti ako dođem u šansu osvojiti turnir. Onda sam prije koji dan zamolio prijatelje da mi pomognu otisnuti majicu. Često smo znali pričati o pobjedničkom mentalitetu, pogotovo mi je to puno značilo u trenucima kad sam bio ozlijeđen i trudio se vratiti na vrh. Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao, uvijek je bio dostupan za savjet i podršku. Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast, objasnio je Đoković uz pljesak tribina Arthur Ashea.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.