ATP Umag: Stan Wawrinka uvjerljiv, Dino Prižmić ispao

Subota, 29. srpnja 2023. 01:49 Napisao/la  SC
Dino Prižmić
Dino Prižmić

Dino Prižmić, mladi hrvatski tenisač koji će početkom kolovoza navršiti tek 18 godina, ipak nije uspio pronaći rješenje za izvrsnog Australca Alexeija Popyrina.

Nakon velike i izjednačene borbe, u sudaru dvojice pobjednika juniorskog Roland Garrosa (Prižmić ga je osvojio ove, a Popyrin 2017. godine) slavio je iskusniji tenisač, pobjedom 7:6 (2), 7:5.

U subotnjem polufinalu Popyrina čeka Talijan Matteo Arnaldi, a u drugom dvoboju Švicarac Stan Wawrinka će igrati protiv Talijana Lorenza Sonega.

Dino je odigrao izvrstan meč, ali je pokeknuo na šestoj meč lopti.

Australac je prvu je imao pri vodstvu 5:4, a preostale kod 6:5, kad je i uspio zaključiti meč.

Prethodno, u prvoj dionici Popyrin je imao 5:3, ali je Prižmić izborio tie break, a u drugom setu Dino se vratio nakon zaostatka 1:3.

Ipak, do preokreta nije stigao.

- Ovo je za mene veliko iskustvo. Iz ovog meča želim naučiti kako igrati protiv ovakvih tenisača. Malo sam razočaran, jer sam imao priliku, ali sam pokazao svoj najbolji tenis. Za pravi rezultat na ovom turniru trebam dosta poboljšati dijelove svoje igre. U svakom segmentu mogu napredovati, a u ovom trenutku mi nedostaje malo više odlučnosti, rekao je Prižmić.

Arnaldi je do prvog polufinala na ATP turnirima u karijeri stigao pobjedom 3:6, 6:2, 6:4 protiv prvog nositelja Jirija Lehečke.

- Sigurno da sam sretan zbog ovoga. Osjećao sam se dobro već od početka turnira, a danas sam bio malo nervozan na početku, no kasnije je bilo mnogo bolje, rekao je Arnaldi.

- Matteo je zaslužio pobjedu. Ja nisam servirao onako dobro kao protiv Thiema. Ključan je bio prvi poen drugog seta, kad sam napravio neprisiljenu pogrešku i nakon toga počeo donositi loše odluke. Krenule su pogreške i nisam se više mogao vratiti, kazao je Lehečka.

U tom je gemu izgubio servis i nakon toga više nijednom nije osvojio gem na suparnikovom početnom udarcu.

Wawrinka je, pak, bez izgubljena seta (6:4, 7:5) svladao Roberta Carballesa Baenu. Španjolac je u prvom gemu napravio break, kasnije poveo 3:1, no do kraja seta osvojio je tek još jedan gem.

U drugoj dionici presudio je jedan break, u 12. gemu.

- Očekivao sam veliku borbu, Roberto je odličan igrač, pogotovo u ovakvim uvjetima, a ukupno sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je vrlo važno što sam vratio break u dugom gemu za izjednačenje na 3:3 u prvom setu, rekao je Wawrinka.

Sada ga čeka Talijan Sonego, koji je krenuo izuzetno loše u meč protiv Jaumea Munara. Gubio je 0:5, no onda se vratio u velikom stilu. Iako je zaostatak bio prevelik da spasi prvi set u sljedeća dva izgubio je samo tri gema.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.