ATP Marseille: Marin Čilić poražen u dva seta finalnog dvoboja od Australca Nicka Kyrgiosa

Nedjelja, 21. veljače 2016. 17:14 Napisao/la  SC

ATP Marseille - finale: Nick Kyrgios (Aus) - Marin Čilić (Hrv) 6:2, 7:6

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira u Marseilleu od Australca Nicka Kyrgiosa s 2-6, 6-7 (3).

Čilić je izgubio svoje prvo ovosezonsko finale od vrlo raspoloženog Kyrgiosa, 41. igrača svijeta, koji je na jugu Francuske došao do svog prvog naslova u karijeri, a na cijelom turniru nije nijednom izgubio svoj servis. Australac je i protiv Čilića servirao fenomenalno, ubilježio je 17 aseva i dobio čak 95 posto poena na svoj prvi servis. Čiliću je ponudio jednu jedinu "break-loptu", koja je kod 6-5 za Marina u drugom setu bila ujedno i set-lopta i prilika da se prvi hrvatski "reket" vrati u meč.

U prvom setu Čilić je dvaput gubio svoj servis, u trećem i sedmom gemu, te je Kyrgios lako dobio set s 6-2. U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, a odluka je pala u "tie-breaku" u kojem je Čilić izgubio dva svoja servisa za 3-6, da bi Kyrgios iskoristio svoju prvu meč-loptu.

Marin je dvoboj završio s osam aseva, spasio je devet od čak 11 prilika za obrat, ali protiv razornog Australčeva servisa nije imao odgovor. Bilo je to 24. ATP finale za Čilića u njegovoj karijeri, a ostao je na 14 naslova pobjednika, posljednji puta u Moskvi u listopadu prošle godine.

Čilić i Kyrgios do Marseillea su se susreli samo jednom, u Roland Garrosu 2013. godine kada je Čilić tada 18-godišnjeg Kyrgiosa svladao sa 6-4, 6-2, 6-2.

ATP Marseille - finale: Nick Kyrgios (Aus) - Marin Čilić (Hrv) 6:2, 7:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.