ATP CHENNAI

Borna Čorić poražen u svom prvom finalu

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 14:54 Napisao/la  SC

ATP Chennai - finale: Stan Wawrinka (Švi/1) - Borna Čorić (Hrv/8) 6:3, 7:5

Borna Čorić izgubio je u finalu ATP turnira u Chennaiju od Stanislasa Wawrinke sa 3:6, 5:7.

Svoje prvo finale u karijeri Ćorić je otvorio hrabrom igrom, već u prvom gemu je zaprijetio četvrtom tenisaču svijeta, ali nije uspio stići do break-lopte. Wawrinka, aktualni osvajač Roland Garrosa, Bornu je slomio u šestom gemu kada je stigao do 15-40 i odmah iskoristio prvu break-loptu.

Već u sljedećem gemu Borna je, također, imao 15-40, ali je propustio dvije break-lopte, kao i još tri koje je izborio, pa je Švicarac poveo u setovima.

U trećem gemu drugog seta hrvatski tenisač je spasio novu break-loptu, odlično se izvukao i kod 4:4 kada je spasio 0-30, no Wawrinka novi break pravi u jedanaestom gemu, te je zatim bez izgubljenog poena odservirao za titulu i treću pobjedu u isto toliko međusobnih okršaja s Ćorićem.

Wawrinki je ovo treća titula zaredom u Chennaiju, a zanimljivo je da tri godine u tom gradu nije izgubio niti set. Ćorić je pak s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Marina Čilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena, kojeg je i osvojio pobjedom protiv Mardyja Fisha.

Izborenim finalom Borna je napredovao četiri mjesta na ljestvici, te je sada 40. tenisač svijeta. Ako iznenadi aktualnog osvajača Roland Garrosa skočit će na 35. mjesto ATP ljestvice.

ATP Chennai - finale

Stan Wawrinka (Švi/1) - Borna Čorić (Hrv/8) 6:3, 7:5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.