IZBORNA SKUPŠTINA

Željko Jovanović postao predsjednik MRK-a Zamet

Petak, 21. srpnja 2023. 21:05 Napisao/la  Igor Vranić

Valter Matošević, Renato Sulić i Drago Žiljak došli kao gosti, Jovanović prenio pozdrave Alvara Načinovića i Mirze Džombe

Aleksandar Čupić, Željko Jovanović, Iva Florijančić, Boris Milanović, Ivica Lukanović, Marko Oguić i Sven Bandera
Aleksandar Čupić, Željko Jovanović, Iva Florijančić, Boris Milanović, Ivica Lukanović, Marko Oguić i Sven Bandera

Žejko Jovanović izabran je za novog predsjednika MRK-a Zameta!

Jovanović je izabran za predsjednika jednoglasnom podrškom na Izvanrednoj skupštini MRK-a Zamet održanoj u dvorani SC Zamet, član bivše uprave preuzeo je dužnost predsjednika od Milana Ivaniša, koji je podnio ostavku na kraju sezone koja je završila ispadanjem kluba iz Premier lige:

- Zaboravimo sve što nije valjalo na početku četverogodišnjega mandata, koji traje do 2027. godine. Zamet će tada slaviti 70. godišnjicu, moj je cilj da do tada budemo među vodećim klubovima Premier lige, rekao je između ostalog Jovanović.

Željko Jovanović afirmirani je političar, nekadašnji ministar obnaša dužnost povjerenika za sport Predsjednika Republike Hrvatske, Zamet nikada u povijesti nije imao politički tako visoko pozicioniranog predsjednika.

Puno je važnije za klub da je Jovanović odavno postao poznat u rukometnom miljeu, nisu na Izbornu skupštinu kao gosti slučajno došli Valter Matošević, Renato Sulić i Drago Žiljak.

- Prenosim vam pozdrave Alvara Načinovića i Mirze Džombe, naglasio je Jovanović čime je navijestio da bi klub opet mogao postati mjesto okupljanja velikih imena riječkog i hrvatskog rukometa.

Jovanović je bio dopredsjednik Zameta u mandatu predsjednika Zlatka Kolića, kada je tijesno surađivao s tadašnjim sportskim direktorom Aleksadrom Ćupićem.

Na prijedlog novog predsjednika Aleksandar Ćupić postao je sportski direktor i član nove uprave koju čine Ivica Lukanović, Iva Florijančič, Sven Bandera, Boris Milanović i Matko Oguić.

Ivica Lukanović poznati je političar i poduzetnik, Iva Florijančić donedavno je bila direktorica AK-a Kvarner, Sven Bandera predsjednik je novog partnera RK-a Čavle, Boris Milanović dolazi iz nogometnog miljea dok je mladi Matko Oguić djelatnik Ridenta, koji debitira kao član uprave jednog riječkog kluba.

Jasno, nova uprava složena je uz potporu Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza.

Gradonačelnik Marko Filipović nije bio na skupštini, jer je bio na sastanku Križnog stožera zbog nevremena koje je poharalo riječko područje, predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovec istaknula da nova uprava uživa svesrdnu podršku gradskih struktura.

Inače, Dnevni red od 11 točaka odrađen je za malo više od pola sata, skupština od sada ukupno broji 40 članova, 10 ih nije bilo nazočno na skupštini.

Nije došao bivši predsjednik Milan Ivaniš, njegov prethodnik Vedran Devčić odazvao se pozivu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.