ZAMET - PODRAVKA Finale kupa na oproštaju od Zameta kakvog danas poznajemo

Petak, 13. svibnja 2016. 17:04 Napisao  Patrik Mršnik

Iskreno, u finalu prije dvije godine više smo mislile na to kako ćemo ispasti na televiziji, hoće li nam kosa dobro stajati u svakom trenutku, kaže kapetanica Ella Bukvić.

U finalu su, no to se i očekivalo. Zamećanke u subotu od 18.15 sati ponovo pišu povijest. Na pitanje mogu li je zaista i napisati do kraja odgovorit će novi susret s Podravkom. Drugi je to puta u tjedan dana da će se sastati Riječanke i Koprivničanke. Na Zametu je po prvi puta u (bližoj) povijesti Zamet odnio pobjedu, možda to može ponoviti i na neutralnom terenu.

Igra se za Josipu
U danu između dvije umaške utakmice dio je igračica Zameta otišao u posjet Josipi Jerčinović. Desno krilo iza sebe ima dvije teške operacije koljena u dva dana pa će umjesto udarne igle na parketu iz bolničke postelje biti najveći navijač. Pobjedu protiv Zeline suigračice su joj već posvetile, posvetit će joj i pehar zlatnog sjaja, dođu li do pobjede u subotu.

Polufinale protiv Zeline nije mjerilo trenutnog stanja Zametove svlačionice. Ni u rukopisima najčitanijih bajki proizašlih iz pera braće Grimm ili Hansa Christiana Andersena nije moglo ostati mjesta za iznenađenje takvog kalibra.

Pobijediti na razini od dvadesetak pogodaka prednosti u naravi je bilo jedino moguće rješenje. Dan odmora zasigurno je više trebao Podravci nego Zametu. Riječanke se međutim nisu toliko trebale odmarati, koliko u slobodnom danu akceptirati činjenicu da su opet u finalu, spustiti tenzije i usredotočiti se.

U odnosu na umašku vrevu, jer u gradu su i kadeti, kadetkinje, muško je polufinale kupa, trenerski i sudački seminari, kišna Rijeka dođe kao odredište za karantenu.

Zamet je prije dvije sezone igrao finale kupa u Umagu. Bio je to susret s Lokomotivom u kojem je Zamet igrao dobro, ali ne onako kako je trebalo odigrati za podizanje kante.

Da to nisu samo prazne priče i nabačene fraze kojima se ide u prilog tada jakoj Lokomotivi, svjedoče i riječi Zametove kapetanice Elle Bukvić nakon polufinala sa Zelinom u četvrtak.

- Prije dvije godine smo tada prvi puta bile u TV-prijenosu. Iskreno, više smo mislile na to kako ćemo ispasti na televiziji, hoće li nam kosa dobro stajati u svakom trenutku, hoće li nam se razmazati šminka i što će reći modni gurui. Malo sada karikiram jer nismo bile našminkane, ali što zbog manjka iskustva, što zbog treme (kamere), a što zbog nas samih nismo bili na pravoj razini, kaže Bukvićka.

Sada je pristup ponovo taj koji možda neće odrediti pobjednika, ali će ga sigurno naznačiti. Zamet mora ubrzati napade, protiv Zeline je posebice u prvih dvadeset minuta ofanzivno sve skupa izgledalo dosta sporo. U prvenstvenom susretu prošlog vikenda upotrebljena je dovoljna doza penicilina za Podravku, možda Zamećanke i ovoga puta imaju rješenje...

- Ja se nadam da će se ponoviti prošla subota. U četvrtak su nam noge bile teške, to se u subotu ne smije ponoviti jer će to Podravka znati kazniti. Ne smijemo dopustiti da nas pretrče, već mi moramo biti ti koji će dolaziti u priliku za zabijanje lakih pogodaka. Moramo pokazati volju, gristi na parketu i odigrati svih šezdeset minuta na visokoj razini, priča kapetanica Zameta.

Drugo finale kupa u tri godine za Zamećanke počinje u subotu od 18.15. Lani su bile viceprvakinje, možda je došlo vrijeme za slavlje na vjerojatnom oproštaju od Zameta kakvog danas poznajemo. Predsjednik Denona najavio je odlazak, ljeto donosi nove izbore za mjesta u upravi, odlaze sigurno i neke igračice. Možda odu s trofejem...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.