Goran Perkovac: Bez dobre igre Cindrića i Karačića teško možemo dobiti utakmicu!

Nedjelja, 21. siječnja 2024. 15:56 Napisao/la  SC

Kako god, ja ne dam na te dečke, znam da imaju veliki potencijaL, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Goran Perkovac
Goran Perkovac

Goran Perkovac dan nakon poraza od Mađarske ovako je prokomentirao stanje u hrvatskoj reprezentaciji:

- Dobili smo Španjolsku, protiv Austrije nije bilo tako dobro, ali smo osvojili bod, Rumunjsku smo dobili, od Francuske nije nerealno izgubiti. Ovo je bila prva jako slaba utakmica, ako ćemo biti jako kritični, možemo sve kritizirati, ali jedna od pet slabih stvari meni govori da uzmem u zaštitu igrače kojima jako vjerujem od samog početka. Imamo volju, ne tražimo alibi, ali mladi su to igrači uglavnom i vjerojatno ćemo vidjeti još neku utakmicu kao protiv Španjolske, ali i goru nego protiv Mađarske. Kako god, ja ne dam na te dečke, znam da imaju veliki potencijal i mislim da će nam prirediti puno zadovoljstva u budućnosti. Pogrešno je krenulo od početka, kretali smo se kao zombiji po terenu. Nismo bili agresivni, skakali smo u blok, to nismo planirali. Htjeli smo što se, ono kaže po domaći, istući ih i pretrčati, a nismo to uspjeli. Mislio sam kada smo poveli da se prelomilo, ali nismo bili koncentrirani da bismo to sačuvali do kraja, kazao je izbornik.

- Malo više strukture u igri morali bi dati srednji bekovi, to bi nam jako dobro došlo. Iskusni igrači moraju povlačiti konce, a ne da mladi odlučuju, jer oni to nisu imali prilike do sad raditi na ovakvoj razini. Ja se nadam da možemo to dobiti od srednjih igrača, da će njihovo iskustvo pomoći. Nisam mišljenja da su krivci, jer svi pobjeđujemo i svi gubimo, ali moraju više kreirati igru To je činjenica. Obavit ćemo razgovore, vidjeti kako stvari stoje. Umor je sigurno bitna činjenica, ali nismo mi jedni koji smo umorni. Bez dobre igre Cindrića i Karačića teško možemo dobiti utakmicu, istaknuo je Perkovac.

Slijedi utakmica protiv Islanda:

- Prije prvenstva rekao bih da imaju vrijednost za medalju, a oni su na nula bodova. Imaju ogromnu kvalitetu, jake individualce, teško ih je braniti s 5-1 obranom, jer oni to znaju riješiti, ali probat ćemo u nekoj kombinaciji naći najbolje. Ako je Duvnjak zdrav, probat ćemo nešto drugo u obrani. Možda je trebalo nešto promijeniti, čisto da se razbije ritam protivniku. Srna može isto pomoći. Ne tražim alibi, ali non stop me nešto izbacuje iz ritma.
I biti treći u grupi, igrati za 5. mjesto ovdje bio bi pomak, poručio je Perkovac.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.