Ivano Balić: Nisam zvao Duvnjaka, znam da je ozlijeđenom igraču najpotrebniji mir

Nedjelja, 14. siječnja 2018. 14:10 Napisao/la  Ivan Jelić
Petar Metličić i Ivano Balić
Petar Metličić i Ivano Balić

 Kod njih nema stajanja, Ivano Balić i Pero Metličić krenuli su korak dalje u promociji rukometa.

Njihova Akademija Balić - Metličić nositelj je projekta ERSTE Rukometna Liga Dalmacija, koja bi trebala započeti u veljači i završiti u svibnju.

- Idemo u taj projekt, u ERSTE Rukometnoj Ligi Dalmacije nastupala bi djeca osnovnoškolske dobi, igrat će zajedno dječaci i djevojčice, a ono što je posebno zanimljivo vrata su otvorena i onima, koji ne treniraju rukomet. Osim klubova u ligu će se uključiti i školske ekipe. Vjerujem da će to biti još jedan korak naprijed u afirmaciji rukometa, kazao je Metličić.

Prema planu, koji će uskoro biti i službeno predstavljen, ERSTE Rukometna Liga Dalmacije u mini rukometu igrat će se od Zadra do Dubrovnika, održat će se četiri turnira, a završnica će u svibnju biti u Splitu.

- Raditi s djecom, vidjeti kako uživaju u svakom trenutku, i koliko daju od sebe, nešto je neprocjenjivo. Zbog toga smo i tu. Siguran da ćemo narednih mjeseci vidjeti veliki broj malih rukometaša na djelu širom Dalmacije, rekao je Balić.

Njima dvojici ERSTE Rukometna Liga Dalmacije praktički je treći projekt vezan uz djecu. Akademija Balić-Metličić prošle je godine proslavila deset godina rada, već je nezaobilazni čimbenik u hrvatskom rukometu, a nadaleko je poznat i ljetni rukometni kamp što se održava u Jelsi na Hvaru.

- Rad s djecom i želja da ih što više uključimo u rukomet je osnova. Bez toga ne bi bilo ni ovih veličanstvenih rukometnih dana kojima upravo svjedočimo. Ni svega lijepog što nam je rukomet dao proteklih godina, pojasnio je Metličić.

Prezentacija mini rukometa i onog što će se događati narednih mjeseci održana je u maloj dvorani SC Gripe.

Balić i Metličić brojnim novinskim ekipama odgovarali su i na pitanja o Euru, većinu je zanimalo je li se Ivano čuo s ozlijeđenim Domagojem Duvnjakom.

Nisam ga zvao nakon što se ozlijedio. Iz vlastitog iskustva znam da je ozlijeđenom igraču u ovom trenutku najpotrebniji mir, tako je i s Duvnjakom, kaže Balić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.