EP Hrvatska odigrala najslabiju utakmicu, nakon poraza ostaje samo nada

Subota, 20. siječnja 2024. 19:40 Napisao/la  SC

Nismo izgledali dobro od prve minute kao ispuhani balon, nismo imali glad i želju ni energiju, kaže Goran Perkovac

EP Hrvatska odigrala najslabiju utakmicu,  nakon poraza ostaje samo nada

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je poraz (26:29) od Mađarske u drugoj utakmici drugoga kruga natjecanja čime je praktično izgubila šanse plasirati se u polufinale, teorija još postoji.

Odigrala je hrvatska reprezentacija jednu od najslabijih utakmica na prvenstvu, odavno u jednoj utakmici hrvatski igrači nisu napravili više tehničkih pogrešaka.

Mađarski vratar bio je ponajbolji igrač utakmice zbog toga što hrvatski igrači nisu imali mirnoće u završnici, previše zicera nisu uskoristili da bi se imali čemu nadati.

Unatoč lošijoj igri, Hrvatska je održavala zaostatak za Mađarima, uspjela je pravnato (21:21) ući u zadnjih osam minuta, ali su onda Mađari opet iskoritili nekoliko neforsiranih pogrešaka i stekli prednost koju su održali do kraja utakmice.

- Nismo izgledali dobro od prve minute kao ispuhani balon! Nismo imali glad i želju ni energiju. Planirali smo igrati brzo, da poguramo teške Mađare, međutim bili su brži, ne znam što se tu dogodilo. Nismo bili pravi, to moramo priznati, igrač više nam je bio veliki problem i taj smo segment igrali katastrofalno loše. Da je trajalo još dva sata, mi ne bismo dobili... Napravil smo njihovog golmana najboljim igračem utakmice, nedovoljno za pobjedu, kazao je Goran Perkovac.

- Poslije ćemo analizirati igru. Gledali smo utakmicu s Austrijem i milijun puta rekli da ne skačemo u blok, a onda se desi da to radimo i da nam prođu po sredini. Morat ćemo na tome raditi, možda je do neiskustva... Sve smo nešto čekali, a Mađari su to iskoristili. Mislim da u današnjoj utakmici puno toga ne bi pomoglo jer nismo bili pravi, nijedan igrač nije izgledoa kao inače, energija nam je bila totalno na nuli. Nisu igrači podlegli pritisku i očekivanjima, nitko ga nije pravio. Više smo ga pravili sami sebi, da ova generacija krene dobro, ali nismo uspjeli. Imamo još dvije utakmice, imamo jako puno motiva, moramo dobiti te dvije utakmice za borbu za peto mjesto. To je solidan rezultat, nije previše dobar, ali solidan. Hrvatska je dobila širinu kadra, imamo vratare koji su i danas bili solidni... Možemo na tome graditi budućnost, imamo sretnu budućnost, poručio je Perkovac.

HRVATSKA: Mandić (7), Kuzmanović (6); Mihić 1, Šoštarić, Karačić 3, Maraš 2, Načinović 2, Kušan 2, Mamić, Cindrić, Lučin 5, Šipić, Glavaš 5 (2), Srna 3, Klarica 3, Jelinić 1.

MAĐARSKA: Palasics, Bartucz (15); Sipos 1, Boka 2, Ligetvari, B. Krakowski, Mathe 1, Fazekas 3, Banhidi 2, Ancsin 3, Bodo 5, Ilić 1, Rosta, Lekai 3 (2), Hanusz, Imre 7.

Utakmica 2. kola: Mađarska - Hrvatska 29:26 (14:13)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.