Dagur Sigurdsson službeno predstavljen, HRS doveo prvog stranca

Četvrtak, 29. veljače 2024. 12:42 Napisao/la  SC
Dagur Sigurdsson
Dagur Sigurdsson Foto: HRS

Dagur Sigurdsson novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije!

Prvi strani izbornik u povijesti HRS-a službeno je predstavljen kao nasljednik Gorana Perkovca, koji je smijenjen nakon što je Hrvatska zauzela 11. mjesto na netom završenom EP-u.

Sigurdsson je bio izbornik Njemačke od 2014. do 2017. godine, osvojio je zlato na EP i broncu na OI u Brazilu.

Islandski stručnjak u hrvatski rukomet dolazi iz Japana, gdje je bio izbornik.

- Ovo je definitivno veliki izazov za mene, pratio sam hrvatsku reprezentaciju. Momčad je sastavljena od niza mladih i iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans u svemu tome. Imamo puno posla, jako malo vremena, ali sam i uvjeren u dobar posao. To je ono što se od mene traži. Nemamo puno vremena do kvalifikacija, a ono što sam primijetio jest da treba unijeti više discipline u igri. Na Euru je bilo puno oscilacija, odličnih, ali i vrlo loših predstava, kazao je novi izbornik.

Sigurdsson će debitirati na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI u Parizu, turnir se održava tijekom ožujka u Hannoveru, Hrvatska igra protiv Austrije, Njemačke i Alžira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.