Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a: Odlazim ako možete dokazati da je netko uskraćen zbog SPTV-a

Ponedjeljak, 07. travnja 2014. 18:45 Napisao/la  SC

Sportska televizija bila je glavna tema 38. sjednice Skupštine HOO-a

Na 38. sjednici Skupštine HOO-a predstavljen je program i financijsko izvješće o kome su najviše govorili Zlatko Mateša i Josip Čop. Naravno da je Sportska televizija opet bila glavna tema.

- SPTV je omiljena tema na ovim sastancima. Zajedno smo radili na planiranju tog projekta 2010. godine, a evo nedavno je SPTV proslavila tri godine te je u četvrtoj godni emitiranja. HOO je dao jamstva, imamo program financiranja koji su odobrile banke jer vide taj projekt kao jedan koji ima ekonomskog smisla. Pa da radite kafić, on ne bi mogao biti profitabilan za tri godine. Zanimljivo je kako je nekim ljudima stalo da taj program propadne, da ta koncesija pripadne nekom drugom. Ljudi koji rade na SPTV-u napravili su ogroman posao i zaslužuju minimun našeg poštovanja i podrške. Jamstva o kojima ste pričali odnose se na 2026. godinu. Ako neće biti problema, uvjeren sam kako će se taj dug vraćati i da neće biti problema oko poslovanja HOO-a. Prošli prosinac dogovorili smo se o produženju koncesije i to smo se dogovorili. Uskoro ćemo, do kraja travnja ili početkom svibnja, dobiti strateškog partnera, ali onda nećemo biti jedini u tom projektu. Nikakvog više povećanja duga neće biti, kaže Mateša o dugu od 42 milijuna kuna.

- Ako pogledate izvještaj jasno ćete vidjeti bilancu jamstva koja su data i obveze koje su preuzete prema SPTV-u. Ovdje ćete vidjeti pod točkon B da HOO garantira vlastitim sredstvima. SPTV je u prosincu bila u blokadi 20 dana, postavio sam pitanje kako ćemo vratiti taj novac, hoćemo li se zadužiti novih 15 milijuna kuna.  I nismo raspravljali o nastavku rada SPTV-a nego je bilo rasprave o nastavku koncesije. Ovo je program kojem nemamo novinara, snimatelja, tvrdi Tomislav Paškvalin.

 
- Mi smo taj projekt financirali iz vlastitih sredstava. HOO ima tu autonomiju koja joj dozvoljava da se takvi projekti financiraju iz vlastitih sredstava. Nekome se silno dopada da takve teme budu u medijima, to bih mogao komentirati, ali neću jer poštujem delegate u ovoj skupštini. Imali smo dva proračunska nadzora, nikakve nezakonitosti nisu pronađene. Nema sportašice, sportaša ili saveza koji su dobili manje od planirane lipe zbog SPTV-a. Ako mi možete dokazati da je netko uskraćen zbog SPTV-a, spreman sam se oprostiti s vama. Strašno je kolika se energija troši da se jedan takav projekt upropasti. Strašno, zaključio je Mateša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.