ZLATKO MATEŠA, ČELNIK HOO-a

Sukob s ministrom traje od njegovog dolaska!

Četvrtak, 31. listopada 2013. 18:03 Napisao/la  SC

Zašto bih podnio ostavku? Ostavku mogu zatražiti samo članovi skupštine HOO-a, kaže Mateša

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša prokomentirao je najavu ministra Željka Jovanovića da će se poslovanjem HOO-a baviti državno odvjetništvo.

- Nismo napravili ništa protuzakonito ili što bi dovelo u pitanje trošenje proračunskih prihoda. Duže vrijeme tražimo normalnu suradnju s Ministarstvom sporta, pokušavamo uspostaviti kontakt, ali to nam ne uspijeva. Vidljivo je iz našeg izvješća, a koje Vlada ne prihvaća, nijedna jedina lipa nije otišla negdje drugdje nego sportašima. Nitko nije dobio ništa manje nego što je trebao. To što netko smatra da jedan nacionalni sportski projekt kao što je Sportska TV ne treba podržati, to je njegovo pravo, ali nije nacionalni sportski interes. Naš sukob s ministrom traje otprilike od njegovog dolaska: od trenutka kad nas nije htio mjesecima primiti i ovo je zapravo sada eskaliralo. Apsolutno ne možemo prihvatiti ni ton, ni izričaj, ni sadržaj njegove izjave koja možda jest karakteristična za njegove istupe ali je daleko od istine. Sve te kontrole koje su bile i do sada u HOO-u nisu utvrdile nikakve značajnije propuste u korištenju sredstava, kaže Mateša.

Na spomen ostavke, Mateša kaže:

- Zašto bih podnio ostavku? Ostavku mogu zatražiti samo članovi skupštine HOO-a. Ja tu nisam važan, važan je hrvatski sport. Oni koji su birali ti i mogu smijeniti i predsjednika i bilo koga drugog. Već vam sada mogu reći da je većina članova Vijeća apsolutno ogorčena ovakvim istupom, pogotovo tim prijetnjama DORH-om. Mi ne da se ne bojimo nego potpuno otvoreno mogu reći: nek' dođe DORH ili bilo koje drugo tijelo i nek' prekontrolira naše poslovanje - mi protiv toga apsolutno nemamo ništa, zaključuje Mateša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.