Snježna kraljica otkazana, vremenski uvjeti onemogućili održavanje utrke na Sljemenu

Subota, 28. prosinca 2013. 12:51 Napisao/la  SC

Kod nas ljudski faktor nije presudan, jer oni znaju iz prethodnih godina da mi to možemo, ključna je bila vremenska prognoza, kaže Reno Fleiss, voditelj natjecanja

Snježna kraljica je otkazana! Odlukom Hansa Pierena ove godine na Sljemenu se neće održati jubilarno deseto izdanje utrke Svjetskog kupa. Pieren je FIS-ov kontrolor, koji je odluku o otkazivanju donio nakon pregleda staze. Razlog su nepovoljni vremenski uvjeti, pretoplo vrijeme i nedostatak snijega. Ženska slalomska utrka trebala se voziti na Sljemenu 4. siječnja, a muška 6. siječnja

Reno Fleiss, voditelj natjecanja Snježne kraljice, nadao se do posljednje trenutka da će se utrka ipak održati:

- Kontrolor mora vidjeti koliko ima snijega i koliko se staze njime može pokriti, a mora dobiti i prognozu vremena i podatak koliko se snijega u 24 sata može napraviti. Kontrolor se mora uvjeriti da je organizator sposoban izvesti sve što je potrebno za utrku. Kod nas ljudski faktor nije presudan, jer oni znaju iz prethodnih godina da mi to možemo, ključna je bila vremenska prognoza, kaže Fleiss.

Nažalost, vremenska prognoza je takva da se nikakvi radovi ne isplate, snijeg se u ovakvim uvjetima ne može održavati na razini Svjetskog kupa. Zadnjih dana prevladava tzv. južina, koja uz kišu predstavlja najveći problem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.