Željko Jovanović i Klub olimpijaca ruše Zlatka Matešu preko Sportske televizije

Ponedjeljak, 04. studenog 2013. 13:53 Napisao/la  SC

Do 2016. godine generirani gubitak Sportske tv ide preko 100 milijuna kuna. Tu dolazimo do pitanja koja je zadaća HOO-a, da prati financijske programe sportaša ili da ulaže u televiziju s gubitkom, kaže Zoran Primorac

Hoće li Zlatka Matešu pozicije predsjednika HOO-a stajati Sportska televizija? Ambiciozni projekt HOO-a od prvog dana gomile gubitke, a financira se na netransparentan način novcem iz državne blagajne! To je sukus prigovora ministra Željka Jovanovića i Kluba olimpijaca, koji se oglasio javnim priopćenjem u kojemu podržava Jovanovićevu namjeru da ispitivanje poslovanja HOO-a prepusti državnom odvjetništvu.

- Dao sam podršku Zlatku Mateši na posljednjim izborima, ali kasnije smo vidjeli kako neke stvari funkcioniraju, odnosno, kako ne funkcioniraju. Odluke Vijeća donose se netransparentno i ja sam zajedno s Kožuljem i Lozicom ukazivao na to. I Marijan Hanžeković tražio je da se ispitaju problemi. Da se razumijemo, nemam ništa protiv tih divnih ljudi s televizije, ali do 2016. godine generirani gubitak Sportske tv ide preko 100 milijuna kuna. Tu dolazimo do pitanja koja je zadaća HOO-a, da prati financijske programe sportaša, ili da ulaže u televiziju s gubitkom. Kažu Vijeće je odgovorno, a onda se odluke donose na način da te dovedu pred gotov čin, izjavio je za Index Zoran Primorac, predsjednik Kluba olimpijaca i dopredsjednik HOO-a.

Inače, Primorac se spominje kao Jovanovićev favorit za predsjednika HOO-a, tako barem kaže aktualni predsjednik Zlatko Mateša.

- O kandidaturi iskreno nisam razmišljao. O tome tko će biti predsjednik odlučit će Skupština, ali mene sigurno Mateša ne mora kandidirati. Ako budem htio, ja ću to jasno reći u svoje ime, kaže Primorac.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.