Rovinj 2014: Red Bull Air Race privukao 50.000 gledatelja, pobijedio Austrijanac Hannes Arch

Ponedjeljak, 14. travnja 2014. 09:10 Napisao/la  SC

Rovinj je prvi hrvatski grad u kojemu se održala presižna utrka najboljih svjetskih pilota. Gledatelji su uživali u spektakularnim letovima između 25 metara visokih zračnih vrata pri brzini do 370 kilometara na sat

Oko 50.000 gledatelja došlo je u Rovinj da bi svjedočilo nadmetanju 12 pilota u utrci Red Bull Air Racea, Svjetskog prvenstvoa 2014. godine. Pobijedio je Austrijanac Hannes Arch, koji se u Rovinju osjećao kao kod kuće:

Bio sam pod velikim pritiskom jer je stiglo i nekoliko tisuća navijača iz Austrije. Pozivao sam ih da me dođu bodriti i obećavao im pobjedu. I sad sam obećanje ispunio, izjavio je Arch.


Rovinj je prvi hrvatski grad u kojemu se održala presižna utrka najboljih svjetskih pilota. Gledatelji su uživali u spektakularnim letovima između 25 metara visokih zračnih vrata pri brzini do 370 kilometara na sat. Pobjednik prve utrke u Abu Dhabiju Paul Bonhomme popeo se na postolje kao drugoplasirani sa samo 8 stotinki zaostatka, a trećeplasirani Japanac Yoshihide Muroya prvi je Japanac u ovom natjecanju i ujedno prvi koji se popeo na ovo prestižno pilotsko postolje.


U Rovinju se održala druga utrka svjetske serije. Sljedeća je utrka na rasporedu 17. i 18. svibnja u Maleziji

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014, Rovinj – rezultati:

1 ARCH Hannes 12
2 BONHOMME Paul 9
3 MUROYA Yoshihide 7
4 MCLEOD Pete 5
5 IVANOFF Nicolas 4
6 SONKA Martin 3
7 HALL Matt 2
8 LAMB Nigel 1
9 BESENYEI Peter 0
10 CHAMBLISS Kirby 0
11 DOLDERER Matthias GER 0
12 GOULIAN Michael USA 0

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.