Financijska inspekcija u HOO-u utvrdila nezakonito poslovanje Sportske televizije

Subota, 09. studenog 2013. 09:28 Napisao/la  SC

Prema nalazu HOO nije smio dati te pozajmice jer je u 2012. poslovao s gubitkom od 7,5 milijuna kuna

Ministarstvo financija na tragu je ministra sporta Željka Jovanovića, koji sumnja da je poslovanje Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nezakonito. Prema nalazu Minstarstva financije u poslovanju Sportske televizije (SPTV) otkrivene su brojne malverzacije i nezakonito trošenje proračunskog novca.

Konkretno, SPTV u ožujku od HOO-a pozajmila 3,3 milijuna kuna i zatražila još 4,2 milijuna kuna. Prema nalazu HOO nije smio dati te pozajmice jer je u 2012. poslovao s gubitkom od 7,5 milijuna kuna.

Iz Ministarstva financija objavili su kako trenutačni dug SPTV-a iznosi 42 milijuna kuna, s potraživanjima koja stižu na naplatu dug se penje na čak 101 milijun kuna. Ministarstvo financija otkrilo je i nepravilnosti u isplati plaća, koje su od 2012. povećane za 52 posto u odnosu na 2011. Direktor Petar Čavlović isplaćivao je sebi plaću koristeći autorski. Prema naputku ministra Jovanovića, svi nalazi ministarstva financija proslijeđeni su DORH-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.