Paško Božić osigurao Hrvatskoj šestu medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou

Nedjelja, 04. lipnja 2023. 15:23 Napisao/la  SC
Paško Božić
Paško Božić

Hrvatski tekvondo borac Paško Božić (+87 kg) osigurao je u nedjelju šestu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bakuu.

Božić je u prijepodnevnom dijelu natjecanja izborio nastup u večernjem polufinalu, a nakon što je u prvom kolu eliminirao Moldavca Marinescua (4-0, 5-2), u drugom je pobijedio Korejca Yoo Min Baea (13-12, 2-1), a u četvrtfinalu je splitski borac svladao Britanca Cadena Cunninghama (4-2, 7-6).

Božiću ovo nije prvo seniorsko odličje jer je na prošlogodišnjem Prvenstvu Europe osvojio broncu, ali i zlato na EPu za mlađe seniore. 

Nika Karabatić (-53 kg) je ostala na korak do borbe za medalju.

Do sada su medalje za Hrvatsku na ovom SP-u osvojili Matea Jelić i Bruna Duvančič (bronca), Ivan Šapina (srebro) i Lena Stojković i Marko Golubić (zlato).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.