NEOČEKIVANO PRIZNANJE

Maradona je najveći svih vremena

Nedjelja, 27. prosinca 2020. 18:52 Napisao/la  SC

Bolji od mene, priznao je Zlatan Ibrahimović

Diego Maradona i Zlatan Ibrahimović
Diego Maradona i Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović odabrao je najbolju momčad svih vremena:

- Buffon je vratar, igrao sam s njim u Juventusu. To je bio poseban, imam lijepe uspomene. Bio sam mlad i svi su se prema meni ponašali kao prema mladim igračima, trebali su me toliko toga naučiti. Maxwell je lijevi bek, on mi je prijatelj. Zatim [Alessandro] Nesta i [Fabio] Cannavaro u sredini obrane. Fabio je bio lud, znao me voditi skuterom po Napulju. Bio sam mlad, nisam imao iskustva. On i [Lilian] Thuram imali su ga previše, sad bih se volio igrati s njima. Maicon je desni bek, kad je stigao u Inter, nije se smatrao jakim kao što je kasnije pokazao. Onda [Pavel] Nedved, on je taj koji me poboljšao više nego bilo koga drugog. Kad sam ga vidio, shvatio sam da to što radim nije bilo dovoljno. Uvijek je trenirao, bio je mašina. [Patricka] Vieira i Xavi ispred obrane, dva prvaka, kaže Ibrahimović.

Xavi je jedini igrač Barcelone u njegovoj idealnoj momčadi:

- Ta je momčad Barcelone bila jaka momčad. Prvih šest mjeseci bilo je nevjerojatno, ali tamo se nisam osjećao dobro zbog trenera, kazao je Ibrahimović.

- U napadu je lako! [Zinedine] Zidane je ofenzivni vezni igrač, Ronaldo je fenomen, Diego Maradona ispred njih. Maradona je najveći svih vremena, bolji od mene, priznao je Ibrahimović da u povijesti nogometa postoji jedan bolji igrač od njega.

- Mogao bih biti trener ove momčadi! Tko zna, možda zaista jednog dana postanem trener, zaključio je Ibrahmović koji u idealnu momčad nije uvrstio ni Lea Messija, ni Cristiana Ronalda.

Idealna momčad: Buffon - Maicon, Nesta, Cannavaro, Maxwell - Vieira, Xavi, Nedved, Zidane - Ronaldo, Maradona

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.