FIFA SPREMA IZNENAĐENJA Ukrajina postaje jedan od domaćina svjetskog prvenstva, prvi put se razmatra mogućnost organizacije jednog svjetskog prvenstva na tri kontinenta

Utorak, 04. listopada 2022. 12:29 Napisao/la  SC

Ispolitizirani prijedlog naišao na različite reakcije iako je Ukrajina s Poljskom 2012. godine bila uspješni domaćin EP-a

Ukrajina postaje jedan od domaćina svjetskog prvenstva, prvi put se razmatra mogućnost organizacije jednog svjetskog prvenstva na tri kontinenta

Uoči prvoga svjetskog prvenstva koje se održava u prosincu, FIFA i UEFA pripremaju nova iznenađenja.

Prema još uvijek neslužbenom prijedlogu, SP 2030 godine trebalo bi se održati u tri države, uz Španjolsku i Portugal, koji su se ranije kandidirali, treći domaćin trebala bi postati Ukrajina.

Ispolitizirani prijedlog naišao je na različite reakcije, pretežito negativne iako je Ukrajina s Poljskom 2012. godine bila uspješni domaćin EP-a.

Tada su Ukrajina i Poljska dobile domaćinstvo u konkurenciji Italije i zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske.

Nakon što će SP 2026. godine organizirati tri države (SAD, Meksiko, Kanada), FIFA navodno ide korak dalje pa razmišlja prvi put organizirati jedno svjetsko prvenstvo na više kontinenata.

Kao potencijalni domaćini spominju se Grčka, Egipat i Saudijska Arabija.

Istodobno je Francuska odlučila na svojevrsni način bojkotirati SP-u u Kataru, svi veći gradovi na čelu s Parizom donijeli su odluke da usred zime neće biti javnog prijenosa utakmica sa SP-a čak ni kada igra francuska reprezentacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.