Ronaldo izabrao najboljeg suigrača s kojim je igrao tijekom karijere

Četvrtak, 17. prosinca 2020. 09:41 Napisao/la  SC
Zidane i Ronaldo
Zidane i Ronaldo

Za mnoge stručnjake, brazilski napadač Ronaldo najbolji je klasični napadač svih vremena, u naponu snage bio je idealna kombinacija Messija (lucidnost, tehnika, driblinzi...) i Cristiana Ronalda (brzina, snaga...).

U praktično svim anketama Ronaldo se na poziciji prve špice nalazi u idealnim momčadima svih vremena, a kada takav igrač koji je igrao u Barceloni, Interu, Real Madridu i Milanu izabere najboljega suigrača s kojim je igrao u blistavoj karijeri, onda to nešto znači:

- Zidane je najbolji igrač sa kojim sam trenirao i igrao, a sad je i trener sa osvojene tri uzastopne titule Lige prvaka. Ponekad se pitam, je li Zidane bolji kao igrač ili kao trener. Odgovora nema, rekao je Ronaldo.

Ronaldo i Zidane zajedno su igrali u Real Madridu, bili su stožerni igrači tzv. generacije Galácticosa.

Otkrio je Brazilac tko mu je bio uzor kao prvi napadač:

- Marco van Basten! Od malena sam gledao talijanski nogomet, posebno sam obraćao pažnju na njega. Također, Maradona i Cruyff su mi bili inspiracija, te Zico. On je igrao u Flamengu, a ja sam navijač tog kluba. Od svih njih sam pokušao nešto uzeti i mogu reći da sam ponosan na karijeru koju sam imao, kazao je Ronaldo.

Prema predispozicijama Ronaldo je mogao postati najbolji igrač svih vremena, ali se teško ozlijedio u dresu Intera za koji je igrao do 26. godine.

Nakon ozljede ostao je najbolji na svijetu u dresovima Real Madrida i Milana, ali nikada više fizički nije dosegnuo razinu prije ozljede.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.