JOSE MOURINHO/2006.

Ronaldinho je varalica, lako pada

Subota, 26. prosinca 2020. 19:50 Napisao/la  SC

Messi se potpuno isto ponaša

Ronaldinho i Messi
Ronaldinho i Messi

Jose Mourinho vodio je 2006. godine Chelsea, u javnosti se pojavila njegova priprema za utakmicu protiv Barcelone u Ligi prvaka.

Barcelonu su tada predvodili iskusni Ronaldinho i mladi Messi, evo kratke analize njihove igre:

Ronaldinho: Njegove tehničke vještine omogućuju mu da prođe protivnika kad prvi put dodirne loptu. Ne boji se sudjelovati u dvobojima s bočnim braničima. Jako je opasan kada stvara prostor između linija i izvlači središnjeg braniča sa svoje pozicije. Voli igrati s Eto'om i Mesijem ili veznjakom koji trči iz pozadine. Vrlo je slab u transformaciji iz napada u odbranu i u fazi odbrane. Zloglasni je varalica, lako pada.

Lionel Messi: Kvaliteta + brzina, ali gotovo uvijek koristi samo lijevu nogu. Potpuno isto ponašanje kao i Ronaldinho. Potiče momčad za napad dugim posjedom lopte, savršenim za duele. Ako je moguće faulirati ga ispred kaznenog prostora, učinite to što prije i što dalje od gola. Upravo se oporavio od ozljede.

Evo i analize igre tadašnje Barcelone:

- Igraju u formaciji 4-3-3. U odnosu na prošlu godinu, agresivniji su i opasniji u napadu, ali s druge strane, sada više ovise o kreativnosti Messija i Ronaldinha. Definitivno će htjeti postići pogodak u prvoj utakmici. Puno griješe u prvoj fazi napada, ali u trećoj i četvrtoj su ubojito učinkoviti. Stalno iznuđuju slobodne i kaznene udarce, stoji u izvještaju.

Izvještaj potpisuju Mourinho i njegov tadašnji pomoćnik Villas-Boas.

Inače, Barcelona je 2006. godine eliminirala Chelseaja u 1/16 Lige prvaka, unatoč analizi Chelsea nije postigao pogodak iz igre u dvjema utakmicama.

Barcelona je u prvoj utakmici na Stamford Bridgeu pobijedila (2:1) pogocima Terryja (ag) i Eto'a, pogodak za domaćina postigao je igrač Barcelone Thiago Motta.

U uzvratu na Camp Nou rezultat je bio 1:1 (Ronaldinho 78/Lampard 90+2-11m).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.